Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: PC czy Konsola do gier?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
PC
55.56%
5 55.56%
Konsola
44.44%
4 44.44%
Razem 9 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Konsolowcy VS pecetowcy.
Dlatego warto korzystać z takich stron jak np. gametrade gdzie można wymieniać się grami lub kupić po okazyjnych cenach.
W markecie sony jest sporo demówek (z wyjątkiem PS Vita), no i zawsze można w przypadku xboxa/ps3 konsolę przerobić i ściągać gry samemu :)
  Odpowiedz
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
ps3 nie przerobisz bo ma napęd BD. Zresztą po co wydawać jeszcze kasę na płytki, aby przerobić konsole? I po przeróbce nie możesz w ogóle się łączyć z internetem bo cie zbanują. PS3 bądź X360 jest idealny, aby pograć ze znajomymi w Fife na kilka padów. W innych przypadkach, jak grasz sam nie ma szans z PC.
  Odpowiedz
PC i tak daje więcej możliwości i przebija technologią graficzną wszystkie konsole, które są daleko w tyle. Wydajna moc obliczeniowa też nie ma sobie równych w PC dlatego u mnie zawsze będą one górować. Oczywiście są droższe, ale gry są na PC tańsze i już nawet pod Winde podłączycie Kinekt. W dodatku na konsolach za multi trzeba płacić, a tu mamy wszystko free, więc wkład 3000 zł na PC pozwala zagrać w każdą obecną na rynku popularną grę na min średnich detalach i mamy możliwość korzystania z najnowszych osiągnięć grafiki, które w nowszych grach konsolowych nie mogą działać. Padów też w PC nie brakuje i pod plazmę można podłączyć, więc nigdy osobiście podejścia nie zmienię.
  Odpowiedz
davi100
Pewien młody człowiek , złamał zabezpieczenia ps3 i można już przerobić ps3...
Żeby nie było , że kłamię , zabezpieczenia ps3 zostały ominięte w 2010r.
Mamy rok 2012r , a podajesz złe informacje ..
No ale może nie wiedziałeś , nie wnikam, nic do Ciebie nie mam.
Masz nawet link do wątku ps3
http://pclab.pl/news40869.html
Nie da się grać online na xbox przeróbce ?
To mało wiesz , bo mam przerobionego xboxa i gram w MW3 na Xbox live.
Żeby nie dostać bana na live , trzeba wiedzieć jak przerobić obraz płyty.
Nie da się wygrać z komputerem w fifie ?
To widać mało grałeś w fife.
Nie chce nikogo obrażać , ale nie wypowiadajcie się jak nie sprawdzicie tego na sobie albo wiecie na 100%.
Bo wprowadzacie ludzi w błąd jak np. davi100.
Takie jest moje zdanie i wszystkie informacje w poście davi100 były nie trafne.
Pozdrawiam
  Odpowiedz
Pomysliłem się, chodziło mi o to że nie ma szans grać na kilku padach razem na PC. PO prostu jest to bardzo nie wygodne. Ja oczywiścię w Fifę potrafię wygrywać z komputerem na każdym poziomie trudności. Mimo to wskazałem że przeróbka jest nieopłacalna bo i tak musisz wydawać kasę na czyste płyty dwuwarstwowe, nagrywać na nie gry. Chyba że masz dysk. Nie słyszałem aby można było grać potem przez internet na konsoli. Słyszałem że grozi to stałym banem.
  Odpowiedz
Wolałbym grać na PS3 albo na XBOX360 , bo na te konsole nie trzeba kupować kart graficznych itd...
Po pierwsze można siedzieć na kanapie albo fotelu i przede wszystkim nie garbimy się a w PC jest mniej gier trzeba do kupować karty graficzne , formatować komputer gdy jest za bardzo przeciążony , fakt , że te konsole są drogie , ale jest jakaś przyjemność z grania na konsolach . Oczywiście to jest moje zdanie :)
  Odpowiedz
Powiem Ci tak , koszt nagrania gry na przerobioną konsole wynosi mnie ok. 4zł
Skoro uważasz to za majątek to kupuj oryginalne za 200 zł.
Da się grać , wystarczy dograć na płytę Stealth Patch.
Piszę tu o Xbox 360.
  Odpowiedz
Wypowiem się w tym temacie, tylko i wyłącznie z tego powodu, że niektórzy chyba na siłę próbują wcisnąć swoją rację (która jest błędna) innym, którzy robią to samo co osoba wymieniona wcześniej - o co chodzi?

Porównanie PC do KONSOLI jest jak najbardziej niepoprawne, dlaczego? PC został stworzony z myślą o tym, by można pisać, nie powtarzać tego co już się zrobiło X razy, oglądać filmy, słuchać muzyki, zarządzać danymi i wiele wiele innych, a konsola? No więc wyjaśnię - konsola została stworzona z myślą o GRACH, nie o programowaniu, projektowaniu grafiki, napieprzaniu na GG i innych pasujących do urządzeń "desktopowo-mobilnych". Dodanie internetu i przeglądania plików dla PS, XBOX to tylko dodatki, by zachęcić do kupna i w miarę rozwinąć sprzęt.

To samo tyczy się porównywania gier na PC i KONSOLĘ - Wiadomo, że gra na konsoli będzie działać mega elo, ponieważ została stworzona pod standardowe wymagania, więc to chyba logiczne, że kupując grę na przykładowo PS3 nie ma prawa się zacinać.

Wygoda - Tutaj sprawa wygląda nieco inaczej, ale też to ma nikłe znaczenie, w dzisiejszych czasach mogę sobie powiesić monitor na ścianie, komputer położyć gdzieś w rogu, oraz używając bezprzewodowej klawiatury i myszki uzyskam ten sam efekt co na konsoli, więc nie można powiedzieć "Konsola, bo tu się na fotelu i wułala".

Argumentem za, może być fakt, że komputer możemy przebudować jak tylko chcemy, ba - możemy go nawet wyrzucić i kupić nowy - z konsolą tego nie ma.

Dla mnie ktoś kto kupuje konsolę tylko z myślą by pograć w jedną grę, przeglądać cały czas Youtube i inne tego typu rzeczy, wywala tylko kasę, bądź jest po prostu głupi.

Co do innych uwag - Nie będę tutaj jeździł każdej wypowiedzi z osobna, bo zabrakło by "heighta" na forum:

Granie na kilku padach na PC - Co to za problem? Kwestia portów do podłączenia i ustawień w grze. Poza tym, kto podłącza więcej niż 2 pady do konsoli (Tak pewnie znajdzie się nagle 30500 osób co tak robią)?

Jeśli by porównać GRANIE NA PC, a GRANIE NA KONSOLI - owszem coś takiego ma sens, aczkolwiek PC vs. KONSOLA już nie.

Ostatnia sprawa do użytkownika davi100 - Starasz się udowodnić jakże wielką masz tezę nt. tego wszystkiego i rozumiem to, aczkolwiek wprowadzasz błędny zamęt. Poza tym, wszędzie tak spamujesz? Staraj się dodawać więcej treści i pisz bardziej merytorycznie, bo obecnie nie wskazujesz na osobę, której argumenty mogą być trafne.

Dziękuje za uwagę, nie pozdrawiam.
  Odpowiedz
Tak czy inaczej komputer wygrywa, bo można też podłączyć do TV przez HDMI, grać na padzie. Ta sama wygoda co na konsoli, ceny gier niższe, dużo więcej gier, no i grafika ładniejsza. Zresztą, przeczytałem gdzieś kiedyś, że konsola to tak naprawdę PC, tylko z innym softwarem, bo też ma procesor, karte graf. itd. Tylko gry uruchamia się inaczej, no i masz Kinecta/różdżkę PS3
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości