Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: PC czy Konsola do gier?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
PC
55.56%
5 55.56%
Konsola
44.44%
4 44.44%
Razem 9 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Konsolowcy VS pecetowcy.
(30.08.2012, 21:48)davi100 napisał(a): Tak czy inaczej komputer wygrywa...
Przecież to jest oczywiste, że komputer wygrywa, ale tylko jeżeli chodzi o użyteczność. Jeżeli chodzi o granie to tutaj bym się spierał. Ja w sumie uważam, że na konsoli gra się lepiej jak jest więcej osób, sterowanie jest o wiele przyjemniejsze (pad). No i jeszcze jedna ważna sprawa, która najbardziej mnie boli, czyli slashery. Aż mi się ciśnie na język przekleństwo. Nie rozumiem dlaczego na PC jest tak mało slasherów, a na konsole jest tego od groma. Uwielbiam ten gatunek gier. Właśnie dlatego chciałem kupić Xboxa 360, tylko dla slasherów. Prawda, że gry na konsole są strasznie drogie, ale na PC też nie są o wiele tańsze, jak na przeciętnego polaka. Lecz w dalszym ciągu jestem zwolennikiem konsol.
(30.08.2012, 21:48)davi100 napisał(a): Zresztą, przeczytałem gdzieś kiedyś, że konsola to tak naprawdę PC, tylko z innym softwarem, bo też ma procesor, karte graf. itd. Tylko gry uruchamia się inaczej, no i masz Kinecta/różdżkę PS3
Tutaj się zgadzam, ale zaletą konsol jest to, że można z nich wycisnąć znacznie więcej niż z PC, być może dlatego, że firmy takie jak SONY nie mogą wydawać nowej generacji konsoli co roku, a podzespoły do PC zmieniają się z dnia na dzień.
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
(31.08.2012, 01:23)Rafał napisał(a): Tutaj się zgadzam, ale zaletą konsol jest to, że można z nich wycisnąć znacznie więcej niż z PC, być może dlatego, że firmy takie jak SONY nie mogą wydawać nowej generacji konsoli co roku, a podzespoły do PC zmieniają się z dnia na dzień.
Wycisnąć więcej? Obecna generacja konsol jest już daleko w tyle za PC jeśli chodzi o grafikę. Porównaj sobie ot chociażby Wiedźmina 2 i BF3 na PC i konsoli.
Apropo padów, sam używam XBOXowego pada na PC i wygodnie mi się gra. Chociażby teraz, leżę w łóżku i łoję w Sleeping Dogs :)
  Odpowiedz
(29.08.2012, 23:17)Viso napisał(a): Jeśli by porównać GRANIE NA PC, a GRANIE NA KONSOLI - owszem coś takiego ma sens, aczkolwiek PC vs. KONSOLA już nie.

Tytuł tego wątku brzmi "Konsolowcy VS pecetowcy" a nie miał porównywać
dwóch całkiem innych sprzętów a grę na nich. Opieramy się tylko o gry, to
że komputer ma więcej możliwości nie ma znaczenia - mówimy tylko i wyłącznie o
grach i być może to błąd z mojej strony że tego nie podkreśliłem w pierwszym poście.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Konsola to w sumie pewna wygoda, ponieważ nie trzeba się martwić czy gra nam pójdzie czy nie, gry przeważnie mają dobrą grafikę itd, ale są niestety cholernie drogie. Komputer PC zawszę można "rozbudować kupując nowe podzespoły" itd. ale to nas pewnie wyjdzie w podobnej cenie co byśmy kupili kilka gier na np Xbox'a 360. Sam obecnie nie posiadam żadnej konsoli, ale planuję kupić na 18-stke. Podsumowując ja jestem za Konsolą :)
  Odpowiedz
  Odpowiedz
(31.08.2012, 17:45)Viso napisał(a): Poza tym, co to za argument, że komputer można rozbudować, a konsolę nie? A po jakie licho? Konsola jest do gier, które wypuszczane na nią robione są pod jedne wymagania, czyli takie jakie stawia maszyna, koniec kropka.

Jest to bardzo mocny argument dlaczego? - owszem gry są robione pod sprzęt,
w tym wypadku konsolę i nic tego nie zmienia a co za tym idzie konsola ogranicza
technologię stosowaną w grach. Jeśli powstanie jakiś nowy silnik graficzny który
potrzebuje mocniejszego sprzętu, szybszego procesora to co? Owszem wyjdzie
wersja na konsolę lecz pozbawiona wodorotrysków, tak aby konsola ją "uciągła".
W PC robię upgrate sprzętu i korzystam w pełni z nowych technologii stosowanych
w grach.

Co do porównania PC do konsol, ma to sens. I to i to służy do grania więc mogę
to porównać. Konsola to zwykły PC pozbawiony rozbudowanego systemu a
zastąpiony .. tak systemem pochodnym od Linuxa.

Co do wypowiedzi - to jest forum, każdy może się wypowiedzieć nawet jak
niekoniecznie mówi "mądre" rzeczy. Mamy wolność słowa i proszę Cię nie zmieniaj
tego. Jeśli nie chcesz dyskutować tylko liczysz że inni Ci przytakną to po prostu
nie wypowiadaj się w tym wątku.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Cytat:Jest to bardzo mocny argument dlaczego? - owszem gry są robione pod sprzęt,
w tym wypadku konsolę i nic tego nie zmienia a co za tym idzie konsola ogranicza
technologię stosowaną w grach. Jeśli powstanie jakiś nowy silnik graficzny który
potrzebuje mocniejszego sprzętu, szybszego procesora to co? Owszem wyjdzie
wersja na konsolę lecz pozbawiona wodorotrysków, tak aby konsola ją "uciągła".
W PC robię upgrate sprzętu i korzystam w pełni z nowych technologii stosowanych
w grach.
No widzisz, niekoniecznie w PS3 został zastosowany tak mocny procesor (bodajże 8 rdzeniowy z zegarem 3+ ghz), który będzie wyrabiał normę na tyle, by grafika nie musiała przejmować na siebie wszystkiego, co za tym idzie? Grafika obejmuje wszystkie standardy, które nie zmienią się przez najbliższe 2 lata? Poza tym przyciągnij uwagę na fakt, że PS4 wraz z nowym XBOXem ma wyjść pod koniec 2013? Więc na pewno nie wsadzą tego samego co w poprzednikach.

Ty robisz "upgrate" PC, ja mogę co najwyżej "upgrade", ale po co? Wszystkie te gry, które teraz wychodzą korzystają z jednego silnika graficznego i tyle (No tak, mogą różnić się i używać innych - Ale wszystko to jest dziś używane tak samo). Pewnie, mogę kupić 16 rdzeniowy procesor, 48gb ramu oraz 2 karty graficzne GTX690 w trybie SLI, ale po kiego grzyba? Nie wykorzystam nawet 1/10 z tego, bo sprzęt 3 krotnie tańszy będzie utrzymywał wszystko na ULTRA, a to samo jest w konsoli.

Cytat:Co do porównania PC do konsol, ma to sens. I to i to służy do grania więc mogę
to porównać. Konsola to zwykły PC pozbawiony rozbudowanego systemu a
zastąpiony .. tak systemem pochodnym od Linuxa.

Zastanów się nad tym, o czym pisałem we wcześniejszym poście - To co co podałeś to właśnie porównanie "Grania na PC" z "Graniem na KONSOLI".

To jaki system tam się znajduję nie ma znaczenia, a opis każdego z produktów tj. PC i KONSOLA znajdziesz w internecie, co odpowiada czemu i do jakiego celu zostało stworzone.

Cytat:Co do wypowiedzi - to jest forum, każdy może się wypowiedzieć nawet jak
niekoniecznie mówi "mądre" rzeczy. Mamy wolność słowa i proszę Cię nie zmieniaj
tego.

Pamiętaj, nie trzeba pisać mądrości, ważne by treść byłą tą treścią właściwą i miała na tyle sensu, by ktoś mógł ją przeczytać i coś z niej zrozumieć, bądź się dowiedzieć czegoś nowego/innego.

Cytat:Jeśli nie chcesz dyskutować tylko liczysz że inni Ci przytakną to po prostu
nie wypowiadaj się w tym wątku.

Wyjąłeś to niczym magik królika z kapelusza - Wyrażam jak to nazwałeś "Wolność słowa" i staram się udowodnić (Tak, mam takie prawo), że ten temat OBECNIE nie ma żadnego sensu. Poza tym sam zaprzeczyłeś ostatnim zdaniem, skoro każdy ma wolność słowa to może to wyrazić tak jak zrobiłem to ja, więc czemu odpychasz mnie od tego bym nie wypowiadał się więcej?
  Odpowiedz
(31.08.2012, 18:18)Viso napisał(a): No widzisz, niekoniecznie w PS3 został zastosowany tak mocny procesor (bodajże 8 rdzeniowy z zegarem 3+ ghz), który będzie wyrabiał normę na tyle, by grafika nie musiała przejmować na siebie wszystkiego, co za tym idzie? Grafika obejmuje wszystkie standardy, które nie zmienią się przez najbliższe 2 lata? Poza tym przyciągnij uwagę na fakt, że PS4 wraz z nowym XBOXem ma wyjść pod koniec 2013? Więc na pewno nie wsadzą tego samego co w poprzednikach.

Jeśli Twoim zdaniem mocny procesor wystarczy to grania to powodzenia
życzę. Standardy które nie zmienią się przez 2 lata ha ha ha. Wyjdzie
PS4 i co z tego będzie dobre rok może dwa a potem znowu 100 lat za PC
a następna generacja pojawi się może za 7-10 lat.

(31.08.2012, 18:18)Viso napisał(a): Ty robisz "upgrate" PC, ja mogę co najwyżej "upgrade", ale po co? Wszystkie te gry,

O przepraszam Cię najmocniej, jak ja śmiałem zrobić literówkę.
Moja wina

(31.08.2012, 18:18)Viso napisał(a): które teraz wychodzą korzystają z jednego silnika graficznego i tyle (No tak, mogą różnić się i używać innych - Ale wszystko to jest dziś używane tak samo). Pewnie, mogę kupić 16 rdzeniowy procesor, 48gb ramu oraz 2 karty graficzne GTX690 w trybie SLI, ale po kiego grzyba? Nie wykorzystam nawet 1/10 z tego, bo sprzęt 3 krotnie tańszy będzie utrzymywał wszystko na ULTRA, a to samo jest w konsoli.

Po co kupować mercedesa SLS AMG skoro można kupić Audi A4, przecież
i tak nie wykorzystasz jego 6 litrowego silnika. Spytam się Ciebie grałeś
kiedyś na konsoli oraz na PC w ustawieniach Ultra i nie zauważyłeś różnicy?
Bez komentarza, zazwyczaj tacy ludzie jak Ty (niekoniecznie Ty) mają jakieś
pc z ziemi i nigdy nie widzieli jak gra powinna wyglądać i bronią konsole
no i gdzie mieli zauważyć różnicę. Ale Twoje zdanie.

(31.08.2012, 18:18)Viso napisał(a): To jaki system tam się znajduję nie ma znaczenia, a opis każdego z produktów tj. PC i KONSOLA znajdziesz w internecie, co odpowiada czemu i do jakiego celu zostało stworzone.

Bez komentarza ..

(31.08.2012, 18:18)Viso napisał(a): Wyjąłeś to niczym magik królika z kapelusza - Wyrażam jak to nazwałeś "Wolność słowa" i staram się udowodnić (Tak, mam takie prawo), że ten temat OBECNIE nie ma żadnego sensu. Poza tym sam zaprzeczyłeś ostatnim zdaniem, skoro każdy ma wolność słowa to może to wyrazić tak jak zrobiłem to ja, więc czemu odpychasz mnie od tego bym nie wypowiadał się więcej?

Czy Ty rozumiesz definicję DYSKUSJI? Ja chciałem tu podyskutować, zasięgnąć
rady co ludzie myślą na ten temat. Ty pojawiasz się i mówisz że konsoli nie można
porównać z PC bo to nie ma sensu i wszyscy którzy myślą inaczej nie mają racji.
Osobiście nie narzucam inny że to czy to jest lepsze tylko dyskutuje jakie są
zalety i wady danego sprzętu a nie jak Ty - KONSOLA JEST LEPSZA BO JEST
DO GRANIA - i koniec.

Powodzenia życzę i nie będę więcej odpowiadał na Twoje posty,
bo lubię niezobowiązującą dyskusję a nie narzucanie swojego toku myślenia.
  Odpowiedz
Cytat:Jeśli Twoim zdaniem mocny procesor wystarczy to grania to powodzenia
życzę. Standardy które nie zmienią się przez 2 lata ha ha ha. Wyjdzie
PS4 i co z tego będzie dobre rok może dwa a potem znowu 100 lat za PC
a następna generacja pojawi się może za 7-10 lat.

Jest coś takiego jak "silnik graficzny" i to pod niego pisane są gry (fakt, może jest ich kilka, aczkolwiek wszystkie te gry są o nie oparte). Powiedz mi co wg Ciebie zmieni się przez 2 lata? (Poza tym napisałem "?" w poprzednim poście obok tego numerku, więc strzelałem czysto teoretycznie). Wyjdzie PS4, a potem 5, 6, GOLD EDITION, PRO EXTREME etc. Myślisz, że jeden model konsoli będzie na rynku 50 lat?

Cytat:Po co kupować mercedesa SLS AMG skoro można kupić Audi A4, przecież
i tak nie wykorzystasz jego 6 litrowego silnika. Spytam się Ciebie grałeś
kiedyś na konsoli oraz na PC w ustawieniach Ultra i nie zauważyłeś różnicy?
Bez komentarza, zazwyczaj tacy ludzie jak Ty (niekoniecznie Ty) mają jakieś
pc z ziemi i nigdy nie widzieli jak gra powinna wyglądać i bronią konsole
no i gdzie mieli zauważyć różnicę. Ale Twoje zdanie.

Z tym autem to dorzuciłeś do pieca, auto kupujesz dla wygody, szybkiej jazdy, wyglądu, ceny eksploatacji i części (Niekoniecznie wszystkie na raz, aczkolwiek jeśli kiedykolwiek kupowałeś samochód, to raczej kierowałeś się tym co wypisałem). Tak, grałem i nie różnią się znacząco. Miałem nie jeden komputer w rękach - Fakt, może nie znam dokładnie każdego elementu w zasilaczu, płycie głównej oraz nie wiem do czego jest każdy PIN w procesorze, aczkolwiek pojęcie o podzespołach mam. W cale nie bronie konsoli - Odpowiadam co ona, a co PC ma za zadanie czynić (W końcu zaprzeczałbym sobie, skoro wcześniej napisałem że takie porównanie nie ma sensu, tak?)

Cytat:Czy Ty rozumiesz definicję DYSKUSJI? Ja chciałem tu podyskutować, zasięgnąć
rady co ludzie myślą na ten temat. Ty pojawiasz się i mówisz że konsoli nie można
porównać z PC bo to nie ma sensu i wszyscy którzy myślą inaczej nie mają racji.
Osobiście nie narzucam inny że to czy to jest lepsze tylko dyskutuje jakie są
zalety i wady danego sprzętu a nie jak Ty - KONSOLA JEST LEPSZA BO JEST
DO GRANIA - i koniec.

Chłopie, ja też tutaj dyskutuję i też wyrażam własne zdanie. Znajdź różnicę w obu "zdaniach na ten temat":

"PC/konsola wygrywa i tak już jest"
"Ten temat nie ma sensu i koniec kropka"

Oba te zdania mają ze sobą tyle wspólnego, że wyrażają własne zdanie. Nie wiem czy już na siłę nie chcesz wysłuchać kogoś innego i tylko szukasz argumentów by KOMPUTER mimo wszystko wygrał - To chyba logiczne, bo możesz zmienić w nim wszystko, ale po to został zrobiony, konsola tylko do grania, zresztą to samo omówiłem kilka postów dalej.

Cytat:Powodzenia życzę i nie będę więcej odpowiadał na Twoje posty,
bo lubię niezobowiązującą dyskusję a nie narzucanie swojego toku myślenia.

Pisząc to co napisałeś we wcześniejszych cytatach wypisanych teraz przeze mnie, też "narzucasz własny tok myślenia". Pomyśl, zanim będziesz wyrażał własne rozumowanie podczas "atakowania" czyjegoś innego.
  Odpowiedz
Moim zdaniem to wszystko zależy od gry .
W gta fajnie mi jest grać na xboxie, jak i laptopie .
W portal2 - jedynie na xboxie, wersja na pc nie dostarcza mi tylu wrażeń . :P
W cs - wiadomo - pc .

Ciężko jest dokonać wyboru, ale gdybym musiała - wybrałabym xboxa .
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości