Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kręcenie filmów
Question 
wie ktoś czy jest jakiś program do kręcenia filmów (na youtube) który nie spowalnia kompa (chodzi mi głównie o minecrafta):)
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
ja ostatnio testowałem trzy programy, ale te dwa są dobre :D
CamStudio 2.0
Fraps 3.5.6
  Odpowiedz
Każdy program będzie obniżał płynność. Jak dla mnie najlepszy jest Fraps, w necie znajdziesz pełną wersję.
  Odpowiedz
Ja gdy wrzucałem na YT moje poradniki (ok. roku temu) nagrywałem Camtasią Studio 7. Dla mnie idealny program z wieloma funkcjami ale obciążał nieco system.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Polecam ci Sony Vegas , odpowiednio dobra kamerka i działasz :)
  Odpowiedz
Przedmówca chyba nie zrozumiał tematu, autorowi tematu prawdopodobnie chodzi o nagrywanie filmów na pulpicie, a nie w realu. A co do Sony Vegasa to jeśli dobrze pamiętam, ma opcję nagrywania z pulpitu, ale to nie jest taka prosta sprawa bo każdy potrzebuje czasu na obycie się z tego typu programem.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Jak chcesz nagrywać gry to Fraps, a jak jakiś poradnik, gdzie musisz nakręcać pulpit to byle jaki program do kręcenia z pulpitu.
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
Myślę że najlepszym programem do nagrywania gier jest fraps jednak jest to jeden z tych programów które
lubią pochłonąć moc procesora i ram. Nagrywanie gier Camtesia'ą Studio mija się z celem, jednak do nagrywania
minecrafta być może się sprawdzi. Pamiętaj aby ograniczyć liczbę nagrywanych klatek ponieważ YouTube i tak
przetwarza film do 25 klatek na sekundę więc nagrywanie w 60fps nie jest potrzebne.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz