Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kto z was kończy przygodę z Chomikuj lub przynajmniej ograniczy?
W tak ciężkich czasach dla chomikowania widzę, że coraz więcej osób blokuje dostęp do swoich chomików. Jestem zainteresowany ilu z was zdecydowało się założyć hasło dostępu do chomika a ilu usunąć go lub zahasłować foldery?

Proszę o wpisy poniżej.
  Odpowiedz
Cóż na razie zahasłowałem foldery ale po otrzymaniu dziwnych wiadomości
Prowokacja? zaczynam się poważnie zastanawiać nad bardziej drastycznymi ruchami.
  Odpowiedz
Zahasłowałem tylko niektóre foldery.
Wcześniej miałem zahasłowanych więcej folderów ale z racji tego że spadło zainteresowanie moim chomikiem usunąłem większość haseł.
Nie pomogło nawet wpisywanie haseł w nazwach folderów ani umieszczanie ich w opisie chomika czy w opisie głównego folderu.
Foldery z których najczęściej blokowano mi pliki zostały zahasłowane (chociaż ostatnio pomimo hasła pliki blokowane były w nich automatycznie dzień po wysłaniu), jednak po wielu próbach pliki (jak na razie) są nienaruszone.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Ja narazie zahasłowałem wszystkie foldery, ukryłem je i zablokowałem całego chomika. Jeżeli sytuacja na arenie chomikuj.pl się będzie pogarszać to zmienię nazwę, opis, płeć, awatara i co się da.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
Logicznie rzecz ujmując jeżeli ktoś z nas jest już na celowniku służb to ukrycie, zahasłowanie a nawet usunięcie konta na chomikuj nic nie daje i nie utrudnia wykrycia sprawcy, ponieważ do naruszenia praw doszło. A dane o naszym koncie są przetrzymywane w bazie danych chomikuj.
  Odpowiedz
Ja na swoim chomiku za hasłowałem wszystkie foldery a zaraz po tym je ukryłem i teraz zastanawiam się nad całkowitym usunięciem chomika…

@Up
Może i wszystko jest w bazie chomikuj, ale nie wydaje mi się, że oni współpracują z ZAPV…
A nawet, jeżeli współpracują to ja mam farta, bo przez dłuższy czas ,jeszcze przed informacjami o wielkim ataku ZAPV na użytkowników miałem zamkniętego chomika i raczej na mnie nie przypuszczają ataku :D, Bo filmów miałem nie za wiele muzyki też a do tego niektóre pliki były ukryte ;)
  Odpowiedz
Ja swoje pkt z chomika przelałem, a samego chomika zabezpieczyłem hasłem. Teraz pracuję nad nowym:)
  Odpowiedz
Ja w kierunku zablokowania czy zahasłowania czegokolwiek nie zrobiłem kompletnie nic.
  Odpowiedz
(05.09.2011, 15:21)KruchyFix napisał(a): Ja w kierunku zablokowania czy zahasłowania czegokolwiek nie zrobiłem kompletnie nic.

A mógłbyś nas oświecić, dlaczego nic nie zrobiłeś?? Nie obawiasz się, że ZAPV do Ciebie napisze?
  Odpowiedz
Pisał do mnie kiedyś TVN, że niby udostępniam jakieś tam ich materiały.
Zablokowałem 2 foldery lecz po 2 dniach znowu je odblokowałem ponieważ były one najbardziej dochodowe.
Poza tym na chomikuj już prawię nie uczęszczam. Czasami pobieram to co potrzebuję i zmykam dalej...

Jak napiszą do mnie to będę myślał co z tym zrobić... A tym czasem chomik i ten cały ZAPV mnie nie interesuje.
  Odpowiedz