Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kto z was kończy przygodę z Chomikuj lub przynajmniej ograniczy?
Miałem kończyć. Lecz zainwestowałem 17 tyś w reklamę u jednego z chomików. I co?? Z 600 pkt dzień (nie reklamowałem się) zobaczyłem 3 tyś. hmm... Lecz na drugi dzień reklamy pojawiło się 8 tyś. Teraz reklamuję się a pkt dobrze dochodzą. Więc na razie nie kończę
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
do mnie tam jeszcze nic nie pisali ... ale jeślii zaczną to byc może zahasłuje całego chomika prócz erotyki bo na to mnie chyba nie złapią a poza tym jest to moje najbardziej dochodowe źródło :|
  Odpowiedz
Ja zahasłowalem całkowicie moje dwa chomiki :) jakos wole być zabezpieczony :)
  Odpowiedz
Ludzie zdajcie sobie sprawę z tego że te wszystkie wasze zabiegi i tak są G warte !
Te wszystkie zabiegi w stylu hasłowania folderów, ukrywania czy też blokowania chomika nic nie dadzą - 1. logi i tak są na serwerach chomikuj a chomikuj ma obowiązek udostępnić te logi więc możecie sobie hasła "zahasłować"

2. Kolejny pomysł który nic nie daje to przelanie punktów na innego chomika i zablokowanie starego - nie wiesz czemu to nic nie daje ? Patrz punkt 1.

3. Blokowanie chomika dopiero jak otrzymacie jakieś wezwanie, pismo, wiadomość - nic nie daje, nie wiesz czemu ? patrz punkt 1

4. Myślisz że jesteś bezpieczny bo do tej pory nikt się do Ciebie nie odezwał ? Mylisz się, nie jesteś bezpieczny - nie wiesz dlaczego ? patrz punkt 1

Ja dzisiaj zrobiłem odwrotnie niż wszyscy robili - zdjąłem hasła z większości moich folderów - jak mają mnie złapać to złapią bez tego czy będę miał hasła na folderach
  Odpowiedz
tonyviroos napisał(a):...jak mają mnie złapać to złapią bez tego czy będę miał hasła na folderach

I otóż to.

Poofftopuję sobie ;-) :
Jak na razie jest cieplutko i potulnie - gdy Chomikuj.pl "odnajdzie" u mnie plik z prawami którego "nie wolno udostępniać nikomu" to go zablokują.
Jeżeli będą to poradniki które są u mnie jako jedne z najbardziej popularnych to usunę je i prześlę nowe jeszcze raz aż do skutku.
Zahasłowałem folder z Poradnikami bo ktoś tam pisał że jest mniejsze prawdopodobieństwo wtargnięcia tam oprogramowania Chomikuj.pl do wyszukiwania plików z prawami - w co jednak szczerze wątpię po moich wielomiesięcznych testach w stylu "a może mi nie zablokują".
Teraz nie blokują ale sam już nie wiem czy dali mi na razie spokój czy to sprawa tego hasła.
Na przykład filmów mi już nie blokują bo mam hasło ale i tak mam tam same stare bzdety :-P więc nie zależy mi na filmach - nie chomikuję nowości.

Na pewno nie usunę i nie zablokuję chomika gdyż dostarcza mi odrobinę frajdy.
Troszeczkę się napracowałem z niezwykle prostym menu i rozmieszczeniem folderów i szkoda było by to zamykać.

Jednakże nie zaglądam tam tak często jak dawniej - nie mam czasu, zmieniłem środowisko, pracuję, uczę się jak zaprzestać używania komputera w każdej wolnej chwili, itp.
Mój chomik żyje sam dla siebie i zbiera punkciki a darmowy transferek przybywa sam co tydzień i jest dobrze ;-)

Ja nigdy nie otrzymałem żadnej wiadomości od ZPAV ale nie oznacza że nie jestem na celowniku.
Najbardziej celują we mnie Gry-Online ze względu na popularne poradniki do kilku popularnych gier, które u mnie są za Free a u nich za prawdziwą kasę.

To tyle.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Nie wiem jak wy ale ja swojego chomika "porzuciłem" lub jak kto woli "zawiesiłem". Co do hasła do folderów to jeśli są to nie udostępniam nikomu plików to co z tego że na serwerach serwisu (hostingu) są one ukazane ? - przecież chomikuj.pl do internetowy dysk i to co na nim mam G. kogo obchodzi. Tak myślę ale jeśli Tony masz jakieś podstawy prawne aby tak wnioskować przedstaw je bo jestem bardzo tego ciekaw, bo jak na razie chomika zawiesiłem ale myślę również nad jego usunięciem bo nie chce kiedyś zalogować się na chomika i przysłowiowo " .. obudzić się z ręką w nocniku ..".

Ode mnie to tyle.
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź .. (bardzo zainteresował mnie ten temat)
  Odpowiedz
Nie mogę powiedzieć skąd dokładnie mam pewne informacje na temat serwisu chomikuj.pl ale są to informacje pewne.
Co do wypowiedzi "prawnych" to są to jedynie luźne wypowiedzi po wcześniejszych konsultacjach z moim prawnikiem.

P.S.
Nie jestem prawnikiem i nie mogę udzielać porad prawnych, moje uwagi są jedynie podpowiedziami i nie mogę za nie zostać pociągnięty do odpowiedzialności (musiałem tak napisać, prikaz prawnika)
  Odpowiedz
Mają logi…
To znaczy, że Zpav może mnie się czepiać o plik, który miałem na chomiku pół roku temu??
A co jeżeli plik był do mojego użytku (w folderze, zahasłowanym od początku) to też mogą się czepiać??

Tony a ty jak uważasz duże są szanse żeby akurat kogoś wyłapali (chodzi mi o % jaka jest mniej więcej szans, że akurat mnie trafią)?? Bo coraz bardziej się obawiam :(

A nie wspomniałeś o usunięciu wszystkich plików z chomika czy to też jest zapisane w logach i też jesteśmy zagrożeni czy już nie?

I czy liczba pobrań ma coś do obaw?

Coś mi się wydaje, że jeżeli ścigają za filmy to mogą połowę chomikuj załatwić;(
  Odpowiedz
Jeśli nie w tym miejscu umieściłem tą wypowiedź to przepraszam dziś zauważyłem że kolejny liczący się w dużej mierze na tym portalu chomik SENIORR ujawnił się po tym gdy po sprawie z adryjan00 zahasłował również swojego chomika dziś zaczął od początku a raczej nie wykasował swojego konta ze względu na reputację jednak już bez plików . Czyli na pewno dużo się pozmienia w niedługim czasie na tym portalu :(
Scren z komentarzami do tego co skłoniło go do usunięcia plików :

[Obrazek: ti961_seniorr-komentarze.jpg]
  Odpowiedz
Logi mają na serwerach i na ich podstawie ZPAV może domagać się kar, jeśli folder od początku był zahasłowany i pliki nie były pobierane przez osoby trzecie (wszyscy poza rodziną) to nie musisz się obawiać.

Usunięcie konta czy też plików nie wiele pomaga bo w logach są informacje jaki pliki ile razy został pobrany.

Ilość pobrań ma największe znaczenie, im pobrań jest więcej tym wyższa kara.

Nie mogę podać % szansy na to że kogoś złapią lub nie złapią, to w dużej mierze zależy od szczęścia i od tego czy ktoś na nas przypadkiem nie doniesie (w ostatnim czasie sporo jest donosów do ZPAV - wiem to ze źródła powiązanego ze ZPAV).
  Odpowiedz