Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kupię serwer SHELL.
Oferta pandabox wygląda dużo korzystniej w stosunku do ishella jednak ciężko tu znaleźć jakieś opinie w sieci na jej temat ale rozumiem, że
Diablo09 oraz daw13 używacie i jesteście zadowoleni.

Zastanawiam się tylko, czy obsługuje on chomikboxa bo nic nie pisze, czy można pobierać z publicznych torrentów , czy jest do tego jakichś dostęp do np. turbobit za darmo ?

Skoro macie tam konta to moglibyście napisać, które konkretnie macie wykupione i jaką macie średnią prędkość upload/download?
Ja nie mam od pandabox. Ale miałem serwery tam, chomikbox 2 instalowany na życzenie. Torrenty nigdzie publiczne nie ujdą. Up jest ograniczany przez chomika. Nie dają kont premium.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
(16.07.2012, 22:38)Arkada napisał(a): Dla twojej wiadomości są to tylko ograniczenia w jdowloaderze, a konta premium nie są lipne bo jeśli masz jakiś problem z kontami to piszesz o wymianę i nie pisz mi że nikt ta nie uploaduje bo to nieprawda... a łączę u niego jest znakomite i zawsze miałem na łączu 1 gbit/s całą prędkość ( można zrobić sobie nawet test na prędkość serwera )... Według mnie jest to najlepszy sprzedawca którego dotychczas spotkałem ;)

A o jakie ograniczenia mi chodziło? Są lipne, bo chodzi o to, że nie mam z nimi problemu tylko problem polega na samych hostingach (netfile i rs - nikt nie uploaduje a hellupload się tak jakby 'zacina'). Całą prędkość? Ja też miałem jak odpaliłem zamiast 4 pobrań równocześnie 20 no ale cóż... Z ciekawości, skoro wydajesz taką opinię to gdzie jeszcze miałeś shelle? Chyba, że porównujesz typowo sprzedawców... dziadka handlującego ziemniakami na bazarze a firmę która pisze jedno a robi drugie.
daw13 napisał(a):Ja nie mam od pandabox. Ale miałem serwery tam, chomikbox 2 instalowany na życzenie. Torrenty nigdzie publiczne nie ujdą. Up jest ograniczany przez chomika. Nie dają kont premium.

Prędkość wysyłania wystarczy w boxie ustawic i leci nawet up po 12 mb/s
Bez premium idzie się obejść w bardzo łatwy sposób. (nie powiem :P)
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
A jak ustawić w boxie? Z premkami sposób też znam :P
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
Ehh to ja zaś nie znam tego sposobu ;/ Podzielilibyście się nim na PW? ;p
Diablo09 napisał(a):Prędkość wysyłania wystarczy w boxie ustawic i leci nawet up po 12 mb/s

A niby jak chcesz to ustawić ??
Wysyłając 20 plików na raz ?? Łączyć się przez proxy ??
Innego sposobu nie znam ale może mało wiem o programie chomikbox.