Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Lakier do włosów, używacie?
Może dziwnie wygląda, że akurat ja o tym piszę, ale chciałem się zapytać, czy czasem używacie lakieru do włosów. Moje włosy nawet po kąpieli są często zbyt matowe, a o wiele lepiej wyglądam gdy połyskują. Zastanawiałem się czy nie zacząć używać lakieru do włosów, ale nie chcę wyjść na Bebiera, bo nie w tym mój styl. Często po kąpieli mam mocno wysuszone włosy, co nie ułatwia ich "ogarnięcia", ale lakier wydaje świetnie się w tym wypadku sprawdzać, bo próbowałem. Jak myślicie, czy w tym wypadku powinienem go używać na co dzień? Czy to mocno niemęskie?
  Odpowiedz
Czemu założyłeś ten temat w Man Room? Przecież my, faceci nie mamy o tym bladego pojęcia Wysmiewa Ehhh, Koleżanka chciała Ci pomóc, a Ty ją tak potraktowałeś :)

Jakie masz te włosy? Lakier je niszczy, ale jeśli nie masz dłuższych, możesz robić z nimi wszystko, byle Ci się podobało.
  Odpowiedz
Hmm... a lakier czasem nie skleja włosów?

Zamiast kombinować to zaopatrz się w jakiś szampon wygładzający, np. z linii Nivea. Wtedy będzie naturalnie i bez obaw o niemęskość ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Skoro lakier się świetnie sprawdza to nie widzę przeszkód ;) Jeśli jednak w Twoim mniemaniu to niemęskie i nie czułbyś się pewnie to możesz użyć żelu, wychodzi podobny efekt co po lakierze, zależy jakiego rodzaju użyjesz, a wiadomo, że żel jest powszechny u facetów, więc nikt nie stwierdzi, że jesteś niemęski.
  Odpowiedz
No wiesz, lakier natłuszcza trochę włosy, a żel to tragedia. Ja używam czegoś co zwie się guma do włosów. Haha

Niko, stosowałem różne szampony, ale one nie działają. Po prostu takie włosy i już. Z porady koleżanki skorzystam, a pytam Was, bo stylistyka włosów, to coś co mnie ostatnio zakręciło. Wiecie, jestem tym typem faceta, który niezbyt stosuje się do mody. Pod tym względem zawsze byłem prosty, ale ostatnio się dużo zmieniło. Żele, perfumy, toniki, pierdoły. Nie poznaję gościa w lustrze. Haha
  Odpowiedz
Heh wiem o czym mówisz. Też mi z czasem przyszła "dbałość o szczegóły" ;)

A jeśli szampon odpada to może spróbuj wosku do włosów. Genialnie nabłyszcza więc powinieneś uzyskać zamierzony efekt.

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
O i to jest świetna porada, że też nie pomyślałem o wosku! Dzięki, spróbuję i zobaczymy.
  Odpowiedz
Przeniosłam Ci wątek bo faceci to Ci raczej nie pomogą :)
Sword lakier zawiera dużo alkoholu przez co wysusza włosy i pomoc będzie tylko doraźna. Jak zmyjesz lakier to będzie tylko gorzej.

Nie będę się tu wiele produkować tylko polece Ci bloga Anwen.pl na którym znajdziesz wszystkie potrzebne informacje dotyczące pielęgnacji. I nie myśl sobie, że to niemęskie, niby to babski blog ale wiem, że faceci też z niego korzystają z dobrym skutkiem.

Sama też od roku pielęgnuje włosy w oparciu o niego.
  Odpowiedz
Ze szpilkami do mojego wątku?! Gniew

Haha Żartowałem... :*

Wiesz, jestem facetem. :) Nie lubię ścigać za rozwiązaniami problemów natury wyglądu, tym bardziej po blogach, gdzie autorce tak bardzo zależy na wyglądzie. Nie ze mnie typ "faceta laleczki". Haha Jednak co do argumentu przeciwko używaniu lakieru już mnie przekonałaś, wyrzuciłem do kosza. Pomyślałem, że w końcu warto zająć się tymi włosiskami. Zawsze tylko żel itd, a one już są w stanie krytycznym. Myślę, że prościej będzie zapytać jakiejś ładnej pani w sklepie z takimi artykułami. Będzie chyba proście, no i przyjemniej. :diabel

Dam znać jak uda mi się je "wyleczyć". Jutro mam cały dzień wolny, obskoczę sklepy i zobaczę co znajdę.
  Odpowiedz
No i jak, Wojtek? Są efekty? ;)

Odpowiedz