Lakier do włosów, używacie?
|
14.11.2013, 21:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.11.2013, 21:51 przez Swordancer.)
Może dziwnie wygląda, że akurat ja o tym piszę, ale chciałem się zapytać, czy czasem używacie lakieru do włosów. Moje włosy nawet po kąpieli są często zbyt matowe, a o wiele lepiej wyglądam gdy połyskują. Zastanawiałem się czy nie zacząć używać lakieru do włosów, ale nie chcę wyjść na Bebiera, bo nie w tym mój styl. Często po kąpieli mam mocno wysuszone włosy, co nie ułatwia ich "ogarnięcia", ale lakier wydaje świetnie się w tym wypadku sprawdzać, bo próbowałem. Jak myślicie, czy w tym wypadku powinienem go używać na co dzień? Czy to mocno niemęskie?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.11.2013, 22:31
Czemu założyłeś ten temat w Man Room? Przecież my, faceci nie mamy o tym bladego pojęcia
![]() ![]() Jakie masz te włosy? Lakier je niszczy, ale jeśli nie masz dłuższych, możesz robić z nimi wszystko, byle Ci się podobało.
14.11.2013, 22:42
Hmm... a lakier czasem nie skleja włosów?
Zamiast kombinować to zaopatrz się w jakiś szampon wygładzający, np. z linii Nivea. Wtedy będzie naturalnie i bez obaw o niemęskość ![]() ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
14.11.2013, 22:49
Skoro lakier się świetnie sprawdza to nie widzę przeszkód
![]()
14.11.2013, 23:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.11.2013, 23:31 przez Swordancer.)
No wiesz, lakier natłuszcza trochę włosy, a żel to tragedia. Ja używam czegoś co zwie się guma do włosów.
![]() Niko, stosowałem różne szampony, ale one nie działają. Po prostu takie włosy i już. Z porady koleżanki skorzystam, a pytam Was, bo stylistyka włosów, to coś co mnie ostatnio zakręciło. Wiecie, jestem tym typem faceta, który niezbyt stosuje się do mody. Pod tym względem zawsze byłem prosty, ale ostatnio się dużo zmieniło. Żele, perfumy, toniki, pierdoły. Nie poznaję gościa w lustrze. ![]()
Heh wiem o czym mówisz. Też mi z czasem przyszła "dbałość o szczegóły"
![]() A jeśli szampon odpada to może spróbuj wosku do włosów. Genialnie nabłyszcza więc powinieneś uzyskać zamierzony efekt. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
14.11.2013, 23:52
O i to jest świetna porada, że też nie pomyślałem o wosku! Dzięki, spróbuję i zobaczymy.
Przeniosłam Ci wątek bo faceci to Ci raczej nie pomogą
![]() Sword lakier zawiera dużo alkoholu przez co wysusza włosy i pomoc będzie tylko doraźna. Jak zmyjesz lakier to będzie tylko gorzej. Nie będę się tu wiele produkować tylko polece Ci bloga Anwen.pl na którym znajdziesz wszystkie potrzebne informacje dotyczące pielęgnacji. I nie myśl sobie, że to niemęskie, niby to babski blog ale wiem, że faceci też z niego korzystają z dobrym skutkiem. Sama też od roku pielęgnuje włosy w oparciu o niego.
15.11.2013, 01:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2013, 02:08 przez Swordancer.)
Ze szpilkami do mojego wątku?!
![]() ![]() ![]() Wiesz, jestem facetem. ![]() ![]() ![]() Dam znać jak uda mi się je "wyleczyć". Jutro mam cały dzień wolny, obskoczę sklepy i zobaczę co znajdę.
23.11.2013, 14:41
No i jak, Wojtek? Są efekty?
![]() ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |