Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Laptop przegrzewa się
A wiecie ile się czeka na laptopa jak oddam do serwisu??
  Odpowiedz
Wszystko zależy od serwisu, jedni zrobią to na drugi dzień a w innym serwisie będziesz czekał 14 dni.
Jeśli oddasz w ramach gwarancji to mają czas do 30 dni roboczych.
  Odpowiedz
jestem pewnie,żę nie zrobią mi tego w ramach gwarancji.... pewnie ze 100zł za bóle
  Odpowiedz
Nie dowiesz się póki nie zapytasz ich osobiście lub mailowo.

PS. Gdy rozkręcałeś laptopa śrubokrętem to robiłeś to ostrożnie czy nieostrożnie?
Pytam bo jeśli na wkrętach są jakieś ryski od śrubokręta to gwarancji już nie będzie.
Serwisanci stwierdzą że obudowa była ściągana lub tylko rozbierana i nie uznają gwarancji.
  Odpowiedz
(16.04.2011, 15:41)danielo117o napisał(a): A wiecie ile się czeka na laptopa jak oddam do serwisu??
Wiem bardzo dokładnie - jeżeli oddasz go do serwisu, będziesz czekał minimum od 30 do 60dni.
Nie wierz jeżeli sprzedawca powie Ci inaczej (wspomnisz moje słowo).
Serwis Acera jest w Brnie. Gdzieś już pisałem, że nie polecam tego
sprzętu i dlaczego, ale to już inna historia.

(16.04.2011, 15:41)tonyviroos napisał(a): Wszystko zależy od serwisu, jedni zrobią to na drugi dzień a w innym serwisie będziesz czekał 14 dni...
Jak już wspomniałem serwis Acera jest w Brnie i jeżeli odda go do punktu w którym
go kupił, sprzedawca tam go właśnie wyśle chyba, że będzie na tyle rozgarnięty,
że sam to zrobi na miejscu. W tym jednak przypadku zażądaj pieczątki i opisu
czynności serwisowych (WAŻNE).

(16.04.2011, 15:41)tonyviroos napisał(a): Jeśli oddasz w ramach gwarancji to mają czas do 30 dni roboczych.
To nie jest prawdą. Jeżeli oddasz go w ramach gwarancji, sprzedawca lub serwis ma 14 dni na jej rozpatrzenie, czyli poinformowanie Ciebie o tym czy reklamacja jest uznana czy też nie.
Przepisy nie określają jednak terminu naprawy w ramach gwarancji, więc należy kierować się przy tym "dobrymi zwyczajami społecznymi". Przyjmuje się, że gwarant powinien Ci to zrobić w ciągu max 30 dni, ale nie jest to termin ustalony przepisami prawa. Na potwierdzenie moim słów odsyłam do Federacji Praw Konsumentów.
Jeżeli sprzedawca nie odpowie Ci w ciągu 14 dni kalendarzowych (Ty się nie upominaj!), to reklamacja zostaje automatycznie uznana. Uznana - nie oznacza, że Twój sprzęt jest już naprawiony!.

Wiem co mówię, ponieważ z racji mojej pracy zajmuję się takimi sprawami niemal na co dzień i muszę obowiązkowo znać przepisy w tej materii.
  Odpowiedz
A ja to widzę jeszcze inaczej gra Crisis ma bardzo duże wymagania sprzętowe i karty szczególnie laptopach często nie dają sobie rady z takimi grami więc moja rada odpuść sobie granie w takie gry na lapku. Nie ma to jak PC :)
  Odpowiedz
(17.04.2011, 04:24)Kucharek napisał(a): ...gra Crisis ma bardzo duże wymagania sprzętowe i karty szczególnie laptopach często nie dają sobie rady ...

To nie ma nic do rzeczy. Laptop czy nie, sprzęt ma być sprawny i gra powinna normalnie chodzić na Jego laptopie. Jak coś przerasta laptopa, w najgorszym przypadku
gra nie powinna się uruchomić, lub po uruchomieniu powinna mocno "ciąć" (skakać).

Tu jest raczej problem z samym sprzętem i wcale mnie to nie dziwi w przypadku Acera.
Tak przynajmniej wygląda to z mojego punktu widzenia.
  Odpowiedz
To lipa z tym co mówisz adminie, ja z kompa korzystam bez przerwy i dlatego nie mam czasu tyle czekać:/
Ja myślałem,żę zrobią mi to w ciągu 7 dni,ale jutro dzwonie do nich i się zapytam.

Kucharek sprzęt tak jak przedmówca wspomniał powinien uciągnąć tą grę a jeżeli by była za wymagająca to by się nie właczyła.
Na tym lapku grałem w GTA 4 na średnich.
A wiecie czy jest możliwość,żę jak za dzwonie do nich to zabiorą laptopa do najbliższego ich serwisu np w Warszawie, dziś sprawdziłem to nie mam już gwarancji bo mam tylko na rok sam nie wiedziałem:(i chciałbym go przeczyścić jak najszybciej..

Może lepiej go oddać do jakiegokolwiek sklepu komputerowego??
Rozbierałem go i powiem czytając fora bardzo ciężko rozebrać tego typu laptopa są laptopy które są prote w przeczyszczaniu niestety nie ten.Lubie grzebać w kompach,ale ten laptop jest zbyt skomplikowany.Zamówiłem sprężone powietrze z rurką,ale tym nie przeczyszcze za dobrze raczej.

Prosze mi poradzić czy lepiej oddać do serwisu acera czy do jakiegokolwiek sklepu komputerowego???
  Odpowiedz
(17.04.2011, 19:39)danielo117o napisał(a): ...Prosze mi poradzić czy lepiej oddać do serwisu acera czy do jakiegokolwiek sklepu komputerowego?

Oczywiście - najlepiej do Acera, ale terminy znasz.
Z drugiej jednak strony czyszczenie nie jest aż tak skomplikowaną sprawą
dla kogoś kto rozbiera laptopy więc myślę, że spokojnie możesz go zanieść
do sklepu lub serwisu notebooków (google) i poprosić aby zrobili Ci to na miejscu.

Więcej jak 30zł nie powinni wziąć.

Moja rada - nie rozbieraj go sam, jeżeli nie masz pewności co robisz.
Możesz uszkodzić jakiś zatrzask, coś Ci pęknie i będziesz płakał.
Oddaj go komuś kto takie rzeczy już wcześniej robił.
Laptop to nie pecet - nie eksperymentuj z tym lepiej, bo części są bardzo drogie.
  Odpowiedz
Dałem go do serwisu z laptopami nie do acera.
Nie wiem co im odbiło w serwisie acera ale chcieli 160 zł za czyszczenie + dostawa czyli pewnie bym zapłacił około 250zł oraz minimum 14 dni czekania

W normalnym serwisie też nie mało
Moje koszty jakie wyniosę są podobne,ale zawsze tańsze..
Czyszczenie kosztuje 130 zł oraz dostawa i odebranie 60 zł
Czyli około 200 zł....
Jedynym plusem jest,żę powiedzieli naprawa bedzie trwać 2-3 dni czyli około 5 z dostawą u acera jest minimum 14 czyli mogę czekać i 2 miesiace
Nie wiem jeszcze nigdy nie płaciłem za komputer,ale przewyższa mnie te czyszczenie.
Przez telefon facet powiedział,że mój laptopa jest cięzki w dojsćiu do wentylatora ponieważ pytał o model.
Mówił,że musi ponad pół laptopa rozebrać,dlatego tak drogo,niestety za bóle,ale następnym razem spróbuje sam...
Admin wiesz dałem już telefon do serwisu zwykłego do naprawy to facet zgubił i dał gorszy nie miałem czasu się z nim kłucić nie chce zeby ktoś kto robi takie rzeczy coś odwalił.Wiesz dam do sprawdzonego serwisu i mam gwarancje + diagnoza gratis może drogo,ale u jakiegoś gościa mogą mi coś połamać i się nie przyznają,zwłąszcza że sam próbowałem laptopa rozebrać i rozkęciłem go w połowie i nadal nie mogłem dojść do wentylatora ponieważ tak był schowany,żę nie wiedziałem jak dojść do niego i zrezygnowałem.
Powiem szczerze mam zbyt skomplikowany laptop by przeczyscili mi go za 50 zł zresztą dzwoniełm i czytałem każdy bierze minimum 70 zł

Może lipa,że muszę płacić 60 zł za kuriera,ale ciesze się,że tak szybko
mogą go zrobić

edit@mabud73: Przepraszam za "zmyłkę" Daniel. Źle skojarzyłem modele. Większość Acerów ma w miarę swobodny dostęp do wentylatora.
  Odpowiedz