Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Laptop przegrzewa się
Wiesz rozumiem cię ja też tak uważam,ale laptop mi jest potrzebny ponieważ rzadko gram,ale czasem lubię dlatego mam laptopa to nie jest tak,żę jest do gier..nie częsciej serfuje po necie słucham muzy i takie tam.
Że oddałem go z powodu gry to nie znaczy,żę używam go do tego, myśle,że sporo osób lubi pograć od czasu do czasu:)
Ja chciałbym podziękować wszystkim tutaj za pomoc, fajnie,że takie forum powstało, sporo mi pomogliście nie tylko z laptopem,dzięki wielkie.
POzdrawiam Serdecznie
Powiem szczerze, znowu zanieczyścił mi się laptop:/
Wiedząc ,że nie mam kasy pobawiłem się sam, powiem tak prawie cały laptoipa rozkręciłem i udało sie wyczyścić gorzej było ze złożeniem.

Wszystko fajnie śmiga,ale najlepsze jest to że zostały mi 3 śrubki,ale powiem szczerze,że cieszę się,że postanowiłem sam wyczyścić i się udało, nic nie uszkodziłem.
  Odpowiedz
Ja swojego odkurzaczem czyszczę, po co go od razu rozkręcać?
  Odpowiedz
Ja swojego najpierw gotuję 48 godzin w wywarze z obierek od ziemniaków.
Potem wrzucam go do pralki i ustawiam pranie 90 stopni i dodatkową funkcję "pranie intensywne".
Po praniu oczywiście funkcja "stop z wodą w pralce" a potem wirowanie z funkcją "suszenie".
Potem jakieś 12 godzin podgrzewam go na westfalce na pełnym ogniu.

A tak a propo tematu to zawsze zostają jakieś zbędne śrubki bo w fabryce zawsze dają tego za dużo.
Możliwe że płyta główna jest niedokręcona lub gdzieś pod dyskiem lub klawiaturą są jakieś miejsca niedokręcone.
Możliwości jest tyle ile kurzu potrafi się nazbierać w laptopie w miejscach gdzie nawet odkurzacz sobie nie poradzi.
Najgorszy jest ten super drobny pyłek, którego nawet sprężone powietrze nie wydmucha.

Jak wiadomo w laptopie występują bardzo wysokie temperatury dlatego ten pyłek zapieka się na radiatorach przez co jest trudny do usunięcia bez rozbierania laptopa.

Mam nadzieję że kolega pokusił się chociaż o wymianę pasty termoprzewodzącej na jakąś porządniejszą niż firmowa.
Chyba że kolega nie podnosił radiatorów ale ja bym tak właśnie postąpił gdybym otwierał swojego laptopa...
...którego i tak nie mam.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Wiesz co nie mam pasty termoprzewodzącej ale mam zamiar wymienic. Rozebrałem go ponieważ przy graniu w twierdza 3 po 10 minutach miałem 97 C i po chwili wyłączał się... wymienił bym pastę ponieważ dostałem się do radiatora , po prostu wszystko rozkręciłem w laptopie zostały tylko ramy i ekran ni po za tym....
Wiem już jak go rozkręcić bo powiem żę nie było łatwo go rozkręcić a co do pasty, to była wymieniana jak zakładałem ten wątek wcześniej jak go wysłałem do serwisu wiec myśle,że nie było powodu, a chciałem jak najszybciej rozkręcić bo wentylator bez przerwy chodził...
  Odpowiedz