Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Laptop przegrzewa się
Trochę drogo. W tej cenie dogadywałbym się raczej żeby już zdiagnozowali mi na 100% czy ta usterka na pewno jest spowodowana zabrudzeniami na wentylatorze + prace konserwacyjne.
  Odpowiedz
ja mam problem z laptopem, to asus, od pewnego czasu chodzi jak odkurzacz, i po pewnym czasie sie wylacza, czy to wentylator???
ok, zrozumiałam,
  Odpowiedz
(18.04.2011, 14:24)danielo117o napisał(a): Dałem go do serwisu z laptopami nie do acera...Czyszczenie kosztuje 130 zł oraz dostawa i odebranie 60 zł...naprawa bedzie trwać 2-3 dni...jeszcze nigdy nie płaciłem za komputer,ale przewyższa mnie te czyszczenie...zwłąszcza że sam próbowałem laptopa rozebrać i rozkęciłem go w połowie i nadal nie mogłem dojść do wentylatora ponieważ tak był schowany,żę nie wiedziałem jak dojść do niego i zrezygnowałem...każdy bierze minimum 70 zł

Będziesz miał nauczkę że lepiej nauczyć się robić coś samemu niż wydawać niepotrzebną kasę.
A co będzie jeśli tego kurzu jest tam naprawdę niewiele?
Wyczyszczą a Ty zapłacisz aż 190zł za nic.
I tak co roku? Lepiej naucz się rozbierać tego laptopa.
To już lepiej go rozebrać a potem dać komuś złożyć za dużo mniejsze pieniądze.
Instrukcji w internecie jest bardzo dużo.
Są nawet te dla laików czyli tzw. krok po kroku z obrazkami.
Gdy laptop będzie leżał w serwisie to poedukuj sobie te instrukcje ale czytaj je ze zrozumieniem to szybko zaskoczysz że rozbieranie laptopa wcale nie jest takie trudne a przy okazji takie tanie.
  Odpowiedz
Skrzypas wiem,żę drogo,ale nie mam odpowiedniego sprzetu śróbokręt mały sprężone powietrze itp.

Grzebie częśto w komputerach ale tego rozebrałem prawie całego,lecz na samym koncu nie mogłem odkręcić kilku śróbek ponieważ miałem za duży sróbokręt.Wiem,żę drogo i żę lepiej samemu,ale ja z laptopa korzystam na codzien i mi jest potrzebny.

Laptop miał temperatury:
Karta 92 C
Procesor 97 C
Dysk 60 C
przy grze w crysis dlatego myśle,żę laptopa jest ostro zakurzony,wrecz jestem pewien ponieważ nie grałem w gry juz z 4 miesiace tylko internet dlatego przy necie i muzie nie nagrzewał się zbyt mocno to nie zauważyłem.

To był pierwszy i ostatni raz kiedy oddałem do serwisu poprostu nie chce czegoś rozwalić po roku czasu.
Następnym razem na pewno zrobię to sam zresztą trochę późno,ale dziś zamówiłem śróbokręty i powietrze sprężone.

Skrzypas wiadomo,żę lepiej samemu wyczyscić,ale szukałem najpierw jak rozebrać laptopa, pokazane było bardzo prosto,lecz gdy wpisałem model to juz nie było różowo...... komputer stacjonarny potrafie złożyć rozebrać wyczyścić a laptop to duża różnica nigdy nie grzebałem wiec dla mnie to nowość....
Możę ty byś rozebrał,ale ja po prostu nie chce czegoś rozwalić.
  Odpowiedz
(21.04.2011, 19:05)danielo117o napisał(a): ... komputer stacjonarny potrafie złożyć rozebrać wyczyścić a laptop to duża różnica nigdy nie grzebałem wiec dla mnie to nowość....
Możę ty byś rozebrał,ale ja po prostu nie chce czegoś rozwalić.

Słusznie. Jeżeli zabrakło Ci sprzętu - lepiej nie bawić się w McGyvera.
Jak zauważyłeś są spore różnice przy rozkładaniu Laptopa i Peceta. Daj znać jak zakończy się ta sprawa. Jestem ciekaw czy na pewno to było jedyną przyczyną takich skoków temperatury przy wytężonej pracy...
  Odpowiedz
powiem jeszcze tyle,że kazałem im zdiagnozować laptopa ponieważ jest to za darmo, skoro nie dzwonią to pewnie jest zanieczyszczony.Diagnoza jest w tym serwisie gratis wiec skorzystam i pisałem do nich w tej sprawie
  Odpowiedz
Dobra, czekamy na wieści po serwisowe.
  Odpowiedz
Sorry,żę tak późno,ale ostatnio nie mam czasu co widać nawet na moim chomiku.
Co do naprawy zapłaciłem 185 zł i teraz jak gram w crysis max temperatura wynosi 75 C i już gra się nie przycina,wina była jak widać zakurzonych podzespołów i wentylatora.Acery z tego co wiem grzeją ogólnie się i takie temperatury jak na acera są normalne bo czytałem.
Myśle,że warto było przeczyścić, ponieważ już oddawna wyczuwałem,że coś jest nie tak z laptopem,ale myślałem,żę to wina zawalonego dysku teraz okzauje się,żę przez kurz ponieważ laptop teraz śmiga mi:)
Dzięki wszystkim za pomoc
  Odpowiedz
Dziękuję Ci za rzetelne informacje. Na pewno pomogą wielu Użytkownikom z podobnymi objawami.
  Odpowiedz
Cytat:...rzetelne informacje. Na pewno pomogą wielu Użytkownikom...

To jest następny przykład dlaczego nie warto używać laptopa do gier.
Chcesz grać? Kup sobie prawdziwy komputer stacjonarny.
Nie rozumiesz mnie bo kolega ma lapka i gra? Chodź tu coś Ci powiem na ucho.
Widziałeś kiedyś zawodowego fotografa który robi zdjęcia telefonem komórkowym?
Nie? A czym robi zdjęcia? Tak. Profesjonalnym aparatem cyfrowym.
Zatem już wiesz co ja myślę o graniu w gry na laptopie.
  Odpowiedz