Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Lato w bikini 2011
Wakacje tuż tuż czas pomyśleć o nowym bikini.
Aby wyglądać modnie na plaży nie musimy się w tym sezonie specjalnie przejmować drobnymi niedoskonałościami naszego ciała.
Powód jest prosty gama najróżniejszych i i najmodniejszych plażowych kostiumów jest przeogromna więc bez kłopotu każda z nas znajdzie coś dla siebie.
Zobaczmy więc czego powinnyśmy szukać w tym roku.

białe bikini
dziewczęce, delikatne a jednak pozwoli nam cuć się swobodnie ponieważ nie jest ani zbyt zakrywające ani tez nie wymaga od nas w pełni idealnego ciała modelki.
[Obrazek: ruffle-top-bikini.jpg]

czarne bikini ze stonowanymi wstawkami
idealne dla pań z drobnymi niedoskonałościami biustu i bioder zakryje to czego nie chcemy pokazać a jednak pozwoli wyglądać nam bardzo sexi
[Obrazek: 1302496857.http]

kostium jednoczęściowy
Pozwoli zakryć wystający brzuszek jednocześnie eksponując zgrabne nogi i seksownie podkreśli linie pleców.
[Obrazek: Erin-Heatherton-Light-Blue-Rose-Printed-Swimsuit.jpg]

kolejna jednoczęściowa propozycja
idealnie dopasuje się do sylwetki a swoim wyrazistym wzorem odwróci uwagę od niedoskonałości
[Obrazek: MELBOURNE5350CAN.jpg]

Dla bardziej wstydliwych
to idealne rozwiązanie dla wstydliwych, idealny dół z dopasowanym topem zamiast tradycyjnego stanika
[Obrazek: 556.jpg]

kolejna propozycja dla pań lubiących co nieco ukryć przed oczami innych
piękna dopasowana góra eksponująca biust z idealnie maskującym dołem/Maskuje za pomocą spódniczki do tego chusta w kontrastowym kolorze i śmiało możemy poruszać się po naszym kurorcie.
[Obrazek: _bg-a3dbeea12c-655.jpg]

i na sportowo
góra pasująca i bardzo szczupłym dziewczynom jak i tym z pełniejszymi kształtami a dół niczym szorty, zakrywa to co nam nie miłe jednocześnie nadając ponętny wygląd
[Obrazek: 6909f4d0c044cece.jpg]

Szukajcie a znajdziecie model idealny dla Was, posiadając idealne bikini nie ma mowy o plażowych kompleksach.
  Odpowiedz
Moda super a te ciasteczka jeszcze piękniejsze :)
  Odpowiedz
Super, bardzo fajne bikini (wszystkie).

Nasza Lady in Red pokaże się w czerwonym ;) ?
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Nie ma opcji na pokazanie się Wam w bikini wstydam się :) no i nie mam czerwonego tylko brązowe.
  Odpowiedz
Skromna i do tego ... wstydzająca się ;).

Nie zbadana jest natura Kobiety!!! :rolleyes: :P

Odjechani Panowie, robimy "free" na kupno czerwonego bikini dla Najsympatyczniejszej i Najbardziej Odjechanej w całym necie Administratorki !!! :D

Od siebie dodaję kuriera z poczty kwiatowej ;):):P.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Wypadało by wspomnieć tu również o sklepach w których można tanio kupić ciekawe
i różnorodne kostiumy kąpielowe.

Ja ze swojej strony polecam C.H.Factory OUTLET we Wrocławiu przy ul. Granicznej 2
Ostatnio kupowałem tam kostium dla swojej córki za niecałe 15zł.
Można trafić na fajne promocje! Polecam.
  Odpowiedz
Mniej wulgarności, więcej kobiecego wdzięku - w tym sezonie stringi możesz schować do szafy, bo na plażach królować będzie elegancja rodem z połowy ubiegłego wieku.

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289405.jpg]
Tegoroczne trendy są łaskawe dla kobiet. Koniec z miniaturowymi kostiumami, które niemal niczego nie zasłaniają, za to bezwzględnie demaskują każdą niedoskonałość ciała. Bądźmy szczerzy - w stringach lub wysoko wyciętych majtkach większość pań nie wygląda korzystnie. A przecież plaże nie są przeznaczone wyłącznie dla supermodelek. W tym sezonie terror mikrokostiumów przestał obowiązywać i kobiety - nawet te z odrobiną cellulitu na pośladkach - mogą nareszcie poczuć się na plaży komfortowo.

Vintage na topie

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289411.jpg]
Wszystko za sprawą najważniejszego trendu tego sezonu jakim jest vintage! Inspiracje płyną z lat 50. ubiegłego wieku, kiedy to kobiece kształty były w cenie, a panie wyglądały zachwycająco, mimo że nie pokazywały wszystkiego. Wspomnijcie tylko Grace Kelly czy Marilyn Monroe...
Zabudowane figi z wysokim stanem, dekolt amerykański (wiązanie na karku) i mocno zabudowane kostiumy jednoczęściowe powróciły i tego lata będą na topie!

Modne falbanki

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289395.jpg]
Na fali retro inspiracji powracają także falbanki . Nadają one kostiumom pełen słodyczy, dziewczęcy charakter, ale mają też bardziej praktyczne zastosowanie. Drobne falbanki przy biustonoszu mogą optycznie powiększyć biust. Figi z większymi falbankami pozwolą zasłonić drobne niedoskonałości figury.

Drobne wzorki

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289393.jpg]
Trend vintage nie omija również deseni. Bardzo modne są drobne, delikatne wzorki, ale także kropki i kratka. Szczególną uwagę warto zwrócić na motywy kwiatowe - doskonale podkreślające romantyczną naturę kobiety.

Egzotyczne wakacje

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289401.jpg]

Egzotyczne hawajskie wzory i feeria intensywnych barw: turkus śródziemnomorskiego nieba, lazur wody w tropikalnej lagunie, kolory słodkich pomarańczy i orzeźwiających limonek. Taki kostium sprawi, że nawet nad polskim morzem poczujesz się jak na luksusowych wakacjach na tropikalnej wyspie. Panie, które chcą odsłonić więcej ciała, mogą zdecydować się na fason klasycznego bikini - również bardzo modny.

Z klamerką

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289399.jpg]
Modne są figi z kółeczkiem, klamerką lub sprzączką z boku. Takie ozdoby mogą też łączyć miseczki biustonosza z ramiączkami. Taki subtelny element dekoracyjny sprawia, że fason jest bardziej interesujący, ale kostium nie traci nic ze swojej wygody i nadaje się na każdą plażę.

Biżuteryjne

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289391.jpg]
Bardzo dekoracyjne kostiumy z oryginalnymi biżuteryjnymi elementami są efektowne i przyciągają wzrok. Takie stroje są idealne dla pań, które lubią się pokazać, ale unikają bardziej aktywnego spędzania czasu. Dekoracyjne kostiumy mogą się nie sprawdzić podczas pływania, czy gry w siatkówkę plażową.

Na jedno ramię

[Obrazek: Kostiumy_kapielowe_trendy_5289408.jpg]
Ten trend nie jest nowy, ale nadal się utrzyma. Jeśli w poprzednim sezonie kupiłaś kostium jedno lub dwuczęściowy spokojnie możesz go nosić również tego lata. Tegoroczne modele będą jednak nieco mniej wycięte i mogą też mieć inne modne elementy: falbanki, dekoracyjne sprzączki.
  Odpowiedz
Ja myślę, że ciężko będzie spotkać na plaży czy basenach szczupłe Panie w kostiumach jednoczęściowych. Myślę, że siła opalania skóry jest potężniejsza od panujących trendów
i tak jak co roku obowiązywać będzie zasada im mniej na sobie tym lepiej.
Jak będę na basenie postaram się o fotki, aby pokazać Wam jak to wygląda w realu ;)
  Odpowiedz
No cóż o trendach zapomnijcie w Polsce.

O ile można zobaczyć na plaży całą gamę modnych kostiumów
to tylko na dziewczynkach mających idealne figury i po 15-16 lat.
Jeżeli chodzi o panie w przedziale wiekowym +25 do 50 to zdarzają się wyjątki niestety bardzo rzadkie.
Polskie plaże są daleko w tyle za zagranicznymi kurortami w których każda pani chce wyglądać rewelacyjne.
Polki no cóż bardzo często wychodzą z założenia "że przecież nikt mnie tu nie zna" więc nie muszę wyglądać jak modelka.
Daje nam to smutny obraz plażowiczki która to i owo wciska w super bikini niestety w za małym rozmiarze lub na odwrót.
Miałam 13 dni by to obserwować i niestety nie mamy się czym chwalić.
Ja sama nie należę do tych "super modelek" ale,
sama dla siebie dbam o to by w miarę dobrze wyglądać
i nie wstydzić się gdy tylko ktoś na mnie spojrzy bo to nic miłego.
Tyle się mówi o dbaniu o siebie i o zdrowiu, o modzie, o dietach
niestety tego nad polskim morzem nie zobaczymy.
Zdarzają się oczywiście wyjątki i to jest choć odrobinę pocieszające.
  Odpowiedz