Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy spotkałeś się z oszustwem na chomikuj.pl
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
71.23%
104 71.23%
Nie
28.77%
42 28.77%
Razem 146 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Lista chomikowych oszustów
Rozumiem, rozumiem, chodzi mi tylko o to, że dobrze by było, gdyby oskarżenie o oszustwo było czymś poparte. ;) Ja tego pliku nie będę sprawdzać, bo waży ponad 200 MB i szkoda mi transferu. :P
Jestem. Rano coś mi się rejestracja nie powiodła.
Tak potwierdzam, chciałem sobie te książeczki zbackupować w postaci elektronicznej (swoją drogą książki świetne, tyle że ja już odwykłem od używania papierowych ;) ) ściągnąłem a tam 1782 strony i jeden rozdział n razy.
Cóż pozostaje wersja papierowa, ale specjalnie poszukałem forum, gdzie się takie rzeczy zgłaszam, żeby inni się nie nacięli.
Dzisiaj po południu dostałem bardzo dziwną wiadomość. Nie wiem jak mam to potraktować bo w sumie nic mi nie oferuje ten chomik ale to trochę dziwne

[Obrazek: dziwneg.png]

I co o tym myślicie??
Nieodpowiadaj po prostu na tę wiadomość. Widać, że użyto tutaj translatora, który ów tekst przetłumaczył z angielskiego na polski.
Witam.

Wczorajszej nocy dostałam dziwną wiadomość o treści: Dlaczego masz mojego chomika?

Myślę sobie, ktoś się pomylił, odisałam tylko: O co Ci biega?
Odpisał: Bo kradniesz chomiki.

Ludu, myślę dalej, ktoś ma coś nie tak pod sufitem. Weszłam na jego konto, widzę, że to jakiś maniak seksualny, a konto ma założone później odemnie. Informuję o tym fakcie niewyżytego buchaja i życzę udanych poszukiwań.
Na co ów element znów się sili na wiadomość: podaj mi ile masz punktów i hasło, to sobie sama zobaczę i ściągnę trochę filmów.

No tak, to już śmierdzi próbą przejęcia mojego konta... Szybko zmieniłam hasło(już nie liczyłam, po raz który, bo ostatnimi czasy dziwne rzeczy się u mnie działy) i do elementa już się nie odezwałam. Udałam się na łono natury, podleczyć zszargane po raz kolejny nerwy. A po powocie odkryłam, iz moje konto zostało zablokowane!!!
Powód? Próba wyłudzenie konta.

Szlag mnie trafia. Piszę do nich, wyjaśniam jak wyżej, dodaję, że to ja jestem tu ofiarą, a ów element katem... A czuję się, jakbym nie wiem jakie przestępstwo popełniła!

Chomik http://chomikuj.pl/djdzido w zemście za nie podanie mu hasła mści się w taki chamski sposób.
A Administracja co? Wierzy pierwsemu lepszemu, nic nie sprawdzi, a mają przecież możliwość, tylko sru, z grubej rury, blokują Ci konto...
Nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi. Ktoś powie, Administracja w weekendy nie pracuje. Ale konto zablokować w sobotę umieli, tak? Znaleźli czas...

Z poczuciem niesmaku do portalu chomikuj życzę Wam miłego dnia i ostrzegam przed chomikiem http://chomikuj.pl/djdzido.

Karolina.
Takiego konta już nie ma. Kolega niestety zmienił nazwę lub usunął chomika.
Baronie, to konto jest nadal...
Mój błąd w drugim linku, zakradła mi się tam kropka
To prawidłowy link http://chomikuj.pl/djdzido
Czekaj na reakcję ze strony administracji chomikuj.pl
Informuję, iż odblokowali mi konto.
Jednakże nie rozumiem, dlaczego nie zablokowali konta tego wyłudzacza.
Podszył się pod właściciela mojego konta i dalej sobie hula po portalu:/
(25.09.2011, 22:27)Carpe_diem71 napisał(a): Informuję, iż odblokowali mi konto.
Jednakże nie rozumiem, dlaczego nie zablokowali konta tego wyłudzacza.
Podszył się pod właściciela mojego konta i dalej sobie hula po portalu:/

Zapewne nie naruszył regulaminu serwisu chomikuj.pl.