Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sprzedawanie chomikowych punktów.
Z ciekawości wpisałem kiedyś w wyszukiwarce frazę "chomikuj.pl" z ciekawości czy ludzie sprzedają może swoje konta na tymże portalu. Moim oczom ukazało się pełno aukcji, na których oferowane są chomikowe punkty. Cena to średnio 10zł za 100k pkt.

Czy to jest w pełni legalne? Co sądzicie o tym?
  Odpowiedz
Bardzo dobre pytanie?
Skontaktuje się z administracją i zamieszczę wam potem ich odpowiedź.
  Odpowiedz
Jestem na 99% pewien, że nie można.

To tak jak byś sprzedawał postać w jakiejś grze. Nigdzie tak nie wolno.
Chociaż się upewnię co do tych punków i dodam odpowiedz.
  Odpowiedz
Cytat:Witam serdecznie,

Punkt regulaminu III.1 rzecze:

"Konto nie może być wykorzystywane do działalności komercyjnej lub wspomagania tej
działalności w jakikolwiek sposób. Przez działalność komercyjną rozumie się także
umieszczanie przez Użytkowników reklam w jakichkolwiek Jednostkach Treści
funkcjonujących w ramach Serwisu, a także inne formy czerpania korzyści
majątkowych z posiadania Konta."

Tyczy się to również sprzedaży punktów czy to na chomikuj.pl czy za pomocą innych
serwisów.
Jeśli trafił Pan na użytkowników łamiących regulamin, prosimy o zgłaszanie ich za
pomocą linków do miejsc w których została umieszczona reklama, a jeżeli są to
wiadomości prywatne prosimy o zrzuty ekranu z takimi wiadomościami.

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.

--
Pozdrawiam

Mateusz Detyniecki
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl
  Odpowiedz
Szczerze mówiąc to sam bym sobie sprzedał trochę punktów, ale nie mam na tyle :D
  Odpowiedz
Na pewno nie to legalne.Ale czy nie po to wymyślili przepisy żeby je łamać?
  Odpowiedz
Ja raz chciałem sprzedać punkty i ktoś mnie wsypał administratorom i zablokowali mi konto.
Żeby je odzyskać musieli mi wyzerować punkty. W ten sposób straciłem 3 000 000 pkt ;/

Najlepszym sposobem na sprzedaż punktów jest zaufane źródło.
  Odpowiedz
Temat chyba do ZAMKNIĘCIA. Przelewów wykonywać nie można. Dowiedzieć się już dowiedzieli, że nie można jest to wbrew regulaminowi. To po co ten temat jest?
PS. Można sprzedawać transfer, no cóż wiadomo, że to wbrew regulaminu ale o wiele bezpieczniej jak pkt. chomikowe.
Stop pomagania!
  Odpowiedz
Michał napisał(a):PS. Można sprzedawać transfer, no cóż wiadomo, że to wbrew regulaminu ale o wiele bezpieczniej jak pkt. chomikowe.
Niby jak? Nie ma opcji "przelej transfer" ani nic takiego. W jaki sposób miałbym oddać komuś mój transfer, jesli nie mogę mu przelać punktów, a on sobie nie wymieni punkty na transfer?
  Odpowiedz
(24.06.2013, 07:58)PijanyDrwal napisał(a):
Michał napisał(a):PS. Można sprzedawać transfer, no cóż wiadomo, że to wbrew regulaminu ale o wiele bezpieczniej jak pkt. chomikowe.
Niby jak? Nie ma opcji "przelej transfer" ani nic takiego. W jaki sposób miałbym oddać komuś mój transfer, jesli nie mogę mu przelać punktów, a on sobie nie wymieni punkty na transfer?
Zobacz ile jest aukcji na allegro ze sprzedawanym transferem. Po kupnie otrzymujesz kod i link do strony gdzie należy go wpisać po czym podajesz link pliku do pobrania i gotowe. Do pobierania filmów i gier jest to ok, ale już setki ebooków to mozolnie by się pobierało.
  Odpowiedz