Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy spotkałeś się z oszustwem na chomikuj.pl
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
71.23%
104 71.23%
Nie
28.77%
42 28.77%
Razem 146 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Lista chomikowych oszustów
Uwaga Uwaga !
Chciałbym dodać nowego oszusta!
jest to GraficznyLord !!
miał mi zrobić banner i avatar czekam miesiąc !
ma multi konto! TopJoint!
zmienił nazwe .!
MrJoint007

posiada film Oszukać przeznaczenie 5 (2011) Lektor PL XViD-TRODAT.rmvb
[Obrazek: beznazwy2l.th.jpg]

Film po ściągnięciu wogóle się nie otwiera. A pozatym premiera jest 12 sierpnia to jakim cudem on już ma z lektorem :) (filmweb)
---
Szymon ma rację, posiada też smerfy 2011 A premiery światowej jeszcze nie było
Kolejny film znaleziony Colombiana

[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
Ostrzegam przed chomikiem rafalb180, który właśnie w tej chwili oferuje fałszywe free (strzałka z free transferem znajduje się nieco poniżej niż powinna być). Sprawa zgłoszona już do Administracji.

[Obrazek: OSZUST%252520-%252520rafalb180.jpg]

Edit: Nie rozumiem, wczoraj zgłosiłam sprawę do Administracji chomikuj, dostałam od nich dwa maile, jeden wczoraj, drugi dzisiaj, w pierwszym prosili o zrzut z ekranu. Tylko ja się pytam, po co? Oszust wciąż działa w najlepsze, fałszywe free cały czas ma na głównej, a oni chcą zrzut z ekranu, jakby nie wystarczyło wejść na jego konto i zobaczyć, to naprawdę taki problem...?

Edit: Dziś Administracja napisała mi, że "podjęli odpowiednie kroki" w stosunku do tego chomika. Wchodzę na jego konto i widzę, że fałszywego free wprawdzie już nie ma, ale konta mu nie zablokowali. Rzeczywiście się postarali przez trzy dni... Jaki z tego morał? Na chomikuj można oszukiwać ile wlezie, a Administracja ma to gdzieś. Aż odechciewa mi się w ogóle zgłaszać tych oszustów.
Znalazłem szczególny przypadek oszustwa. Tylko, że trudno zdecydować kto jest winny. Użytkownik http://chomikuj.pl/edenflin997 udostępnił film American Pie 8 z tym że zachomikował go od innej osoby http://chomikuj.pl/emil_24. U użytkownika edenflin997 film ten jest ponoć z lektorem ale okazuje się, że nie. Wstąpiłem do profilu emil_24 by sprawdzić u niego ten film ale nie można zrobić podglądu. Straciłem trochę transferu ale postanowiłem to sprawdzić do końca. Film ten jest z lektorem (IVONA) ale za to jest uszkodzony ponieważ nie można przewijać go do innych momentów, tylko trzeba oglądać "od deski do deski".
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
(08.08.2011, 19:14)Motaro napisał(a): ...nie można przewijać go do innych momentów, tylko trzeba oglądać "od deski do deski".
Ma to związek z sposobem kodowania filmu.
Spróbuj odtworzyć go np innym playerem (Vplayer) - powinno pomóc.

Ostrzegam przed kolejnym oszustem, wykorzystującym popularny ostatnio sposób na oszukiwanie - fałszywe free.
To chomik bi0hazard, folder - Gry za FREE.

[Obrazek: bi0hazard.jpg]

Z tego robi się już jakaś plaga, a Administracja chomikuj działa w ślimaczym tempie i wszystko im trzeba palcem pokazać...
potwierdzam chomik bi0hazard - fałszywe free ..
Piszę w imieniu innego chomika ponieważ miał on jakieś problemy z rejestracją i wysłał mi taką właśnie wiadomość cytuje:

Cytat:Mianowicie mam kilka książek w domu z serii head first, ale *****...mnie nie niesamowicie jak muszę pracować jednocześnie z książką i z kompem, więc postanowiłem sobie dociągnąć, żebym miał w wersji elektronicznej i było mi łatwiej. No i zonk ściągam http://chomikuj.pl/b3481222/Moja+kolekcj...044729.pdf stąd a tu tak naprawde po jednym zdaje sie darmowym rozdziale wklejony x razy.
Moglbys tego barana wrzucic na ta liste?

Ponieważ chomik mnie o to poprosił wstawiam go tutaj.
Chomik - dbbdb (marek)
Seba4810 napisał(a):Ponieważ chomik mnie o to poprosił wstawiam go tutaj.
Chomik - dbbdb (marek)

A sprawdziłeś, czy ten chomik rzeczywiście ma "oszukane" pliki?
(21.08.2011, 18:13)MissFuneral napisał(a): A sprawdziłeś, czy ten chomik rzeczywiście ma "oszukane" pliki?

Przecież napisałem że przekazuje to co chciał ten właśnie chomik .. PRZEKAZUJE tylko ..