Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy spotkałeś się z oszustwem na chomikuj.pl
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
71.23%
104 71.23%
Nie
28.77%
42 28.77%
Razem 146 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Lista chomikowych oszustów
(27.03.2011, 16:39)aandziula85 napisał(a): dlatego ja osobiscie chomikuje i pobieram juz tylko od sprawdzonych i dobrych chomików np. *****, czarnybez czy violaz. to moj sposob by nie byc oszukaną.

Każdy ma swój sposób ale teza prawdidłowa.
Dostałem wiadomość od użytkownika:

[Obrazek: proba1.jpg]

Myślę że wytłumaczenie jest ok. Rozumiem, że ciężko sprawdzić chomikowane pliki. Usuwam wpis o pliku "fake". Jest to nauczka na przyszłość. Zobowiązanie do czynnego udziału w akcji, traktuję jako "rozgrzeszenie":)

Podoba mi się wpis:

Cytat:dlatego ja osobiście chomikuje i pobieram już tylko od sprawdzonych i dobrych chomików np. *****, czarnybez czy violaz. to moj sposob by nie byc oszukaną.

Popieram sposób.
Obserwuję akcję i jak najbardziej ja popieram mam jednak swoje 3 grosze do wtrącenia po przeczytaniu listu koleżanki.
Kochani to co jest nie fajne to atakowanie wszystkich posiadających "zły plik".

Namierzyliście koleżankę i została umieszczona na liście jak dla mnie nie zupełnie słusznie.
Fakt posiadała zły plik który udostępniła innym ale to nie ona go wrzuciła na chomika.
Żeby akcja była zupełnie ok powinniście gnębić osoby które same wrzucają takie pliki.

Do osoby takiej jak koleżanka powinno być wysyłane pw z informacją że ten czy tamten plik jest na czarnej liście ,ponieważ taka osoba może sobie zupełnie z tego sprawy nie zdawać.
W pw do takiej osóbki piszemy prośbę o kontakt i o usunięcie pliku w terminie 24 w przeciwnym wypadku zostanie dodana do czarnej listy.

Jeżeli nie otrzymamy odpowiedzi wtedy spamujemy do bólu a danego chomika karzemy umieszczeniem na liście.

To tyle ode mnie.

mabud73@ w/g wskazówek rozwinąłem i opisałem zasady dołączania i usuwania z listy.
Cytat:Żeby akcja była zupełnie ok powinniście gnębić osoby które same wrzucają takie pliki.

Racja zgadzam się szukajmy uploaderów tych oszustw :)
Beata całkowicie Cię popieram :) powinno się ścigać najpierw osoby które oryginalnie uploadują pliki fake a nie osoby które maja je zachomikowane od oszustów, Takich należałoby pouczyć i dać szansę na poprawienie błedu :)
Ponownie MEGA_WYPAS

Film Ladys rozprowadza jako Los numeros

Zgłoszone przez Lady Gagę

[Obrazek: snap2011032722h51m41s00.png]

Chłopaki do dzieła !!!!

Ale jestem wredna całe ChR ma zmasakrowane przeze mnie :diabel:

Betuś, plik ten został dodany przeze mnie do oszusta Mega_wypas dzisiaj czyli w niedzielę, około godziny 12, zaraz po informacji LadyGagi :) Poza tym, zostały w pierwszym poście opisane zasady umieszczania "oszustów" na liście, jak i ich usuwania oraz jest tam słowniczek i wskazówki na jakie rzeczy powinno zwracać się uwagę przy pobieraniu lub kopiowaniu plików.
karoolloo

Posiada filmy niezgodne z tytułem

[Obrazek: fakesalasamobojcow.jpg]

[Obrazek: fakejey.jpg]

[Obrazek: fakelosnumeros.jpg]

[Obrazek: fake34.jpg]

[Obrazek: fake33.jpg]

[Obrazek: karoolloo.jpg]

karoolloo2

Posiada filmy niezgodne z tytułem

[Obrazek: fakejey.jpg]

[Obrazek: fakelosnumeros.jpg]