Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy spotkałeś się z oszustwem na chomikuj.pl
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
71.23%
104 71.23%
Nie
28.77%
42 28.77%
Razem 146 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Lista chomikowych oszustów
Jeśli stracił bym osobiście prze taką osobę 30zł to bym podał jego GG na złość. :D
(06.04.2011, 17:50)Marszal napisał(a): Jeśli stracił bym osobiście prze taką osobę 30zł to bym podał jego GG na złość. :D

Prawo o ochronie danych personalnych można różnie interpretować. Ukrycie nr GG jest drobiazgiem przy możliwym ryzyku konsekwencji udostępnienia tych danych.
Dziś zrobiłem teścik chomików oferujących bota do chomikowych rozmów za punkty testowałem z kolegą chomika JUWENTUS100 i marcin198777

I oczywiście oszuści nie podają prawdziwego hasła upierają się ze hasło jest prawdziwe jutro dam screeny itd zakończę z nimi rozmowę i powiem na 100% czy to oszuści postaramy się ich zablokować ? ja i 2 kolegów napiszemy do adminów o blokadę i zwrot punktów

Juwentus100- 120 tyś pkt marcin198777 - 10 tyś pkt
Oto screen : http://ifotos.pl/zobacz/screen-ch_hxsnaen.png/
Hasła nadal nie uzyskałem a spędzilem 2 h na rozmowy z nimi :D
(09.04.2011, 22:41)adrick1197 napisał(a): Dziś zrobiłem teścik chomików oferujących bota do chomikowych rozmów za punkty testowałem z kolegą chomika JUWENTUS100 i marcin198777

I oczywiście oszuści nie podają prawdziwego hasła upierają się ze hasło jest prawdziwe jutro dam screeny itd zakończę z nimi rozmowę i powiem na 100% czy to oszuści postaramy się ich zablokować ? ja i 2 kolegów napiszemy do adminów o blokadę i zwrot punktów

Juwentus100- 120 tyś pkt marcin198777 - 10 tyś pkt
Oto screen : http://ifotos.pl/zobacz/screen-ch_hxsnaen.png/
Hasła nadal nie uzyskałem a spędzilem 2 h na rozmowy z nimi :D

Jeśli do końca niedzieli nic nie wskóracie, daj znać w tym wątku. Wydaje mi się, że to te same osoby (lub jedna z multikontem) co w przypadku użytkownika filo74b lub filo74b1. Jak nie dojdziecie do porozumienia, umieścimy ich na liście i zgłosi się do portalu chomikuj.pl.

okej :) jak cos dam znac :D ale ten Marcin wydaje się być bardziej rozwinięty :)
Witam.

Cytat z pierwszego posta:

"Krótka rada jak rozpoznawać oszustwa sms.

W numerach zaczynających się od cyfry 7, o koszcie SMS-a decyduje druga cyfra. Wiadomość wysłana na numer 7250 kosztuje 2 zł netto (2,44 zł z vat). W przypadku numeru 77305 będzie to 7 zł netto (8,54 zł z vat).

W przypadku numerów, gdzie pierwsza cyfra to 9, cenę SMS-a rozpoznamy po drugiej i trzeciej cyfrze. Przykładowo dla numeru 91250 będzie to 12 zł netto (14,64 zł), a numer 92567 wiąże się z opłatą 25 zł netto (30,50 zł)".

Jak piszecie o cenach to podawajcie prawdziwe. Od 01.01.2011 mamy zmianę stawki VAT z 22% na 23%. Różnice niby groszowe ale jednak są. Jeżeli jest to możliwe, to proszę o zmianę cen na aktualnie obowiązujące.

Pozdrawiam.

mabud73@ ceny zaktualizowano....różnica to 10gr. Jeśli chodzi o ewentualne niedociągnięcia, lub pomyłki, to można post zgłosić, lub poinformować o niezgodności na PW.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

jedno jest pewne Juwentus100 na pewno oszukuje wraz z kolegom złożyliśmy się na bota zapłacili koleś podał złe hasło a potem twierdzi ze złe go wpisujemy
a to było wczoraj i do dziś nic cisza

mabud73@ Coloit, proszę, zwróć uwagę na poprawną pisownię. Patrz - Regulamin. Dziękuję.
(10.04.2011, 18:36)coloit napisał(a): jedno jest pewne Juwentus100 na pewno oszukuje wraz z kolegom złożyliśmy się na bota zapłacili koleś podał złe hasło a potem twierdzi ze złe go wpisujemy
a to było wczoraj i do dziś nic cisza

Dzisiaj wieczorem, zajmą się tą sprawą coloit. Podejmę odpowiednie kroki. Najpóźniej jutro, jeśli sprawy potoczą się po mojej myśli i dostanę potwierdzenie z innego źródła, dopiszę użytkownika do listy oszustów.

mabud oboje zgłoszeni prze ze mnie to oszuści w czym ********777 udostępnił bota ale darmowego który nie przepisuje kapczy czyli oszust :0 napisałem do adminów coloit też napisz :) dostali ode mnie screeny :) Pozdro mabud działaj

mabud73@ nie róbmy krypto reklamy. Usunąłem część nazwy chomika.
(10.04.2011, 20:46)adrick1197 napisał(a): ........ ********777 udostępnił bota ale darmowego który nie przepisuje kapczy ........

Czyli mam rozumieć,że oferował rzekomą ver.2, a dostarczył starą ver.1?

Zauważyłem że użytkownicy ci, systematycznie usuwają komentarze pod plikami!!! Jutro zapadnie ostateczna decyzja o umieszczeniu ich na liście.