Co o tym sądzicie?
Co myślicie o mężczyznach, którzy malują sobie rzęsy, stosują podkłady, maseczki, po prostu dbają o siebie?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Makijaż u mężczyzn - nowa moda?
|
03.11.2012, 20:23
Ostatnio dużo mówi się o stosowaniu makijażu przez mężczyzn.
Co o tym sądzicie? Co myślicie o mężczyznach, którzy malują sobie rzęsy, stosują podkłady, maseczki, po prostu dbają o siebie? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Nawet są o tym skecze . Może w końcu zmądrzeliśmy i dbamy o siebie? Niektórzy myślą , że mężczyzna, który stosuje podkłady, maluje sobie rzęsy to gej (Przepraszam, że się tak wyraziłem, ale taka prawda). Ja na szczęście tak nie uważam, bo mężczyzna ma prawo wyglądać prawda?
03.11.2012, 20:50
Ja też nie mam nic do tego typu osób, jednak uważam że gdy jakiś facet nie umie tego zrobić bo nawali tego za dużo to wygląda to idiotycznie.
Trzeba z umiarem wszystko robić Ja tam czasem wezmę trochę podkładu gdy pryszcz wyskoczy i tyle.
03.11.2012, 22:22
Rozumiem użycie pudru czy czegoś tam aby zasłonić śliwę albo jakiś uraz lub pryszcz, ale stosowanie makijażu dla poprawienia sobie urody to już szczyt szczytów
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
Diablo09 - prawda jest taka, że to coraz częstszy widok:
Czy zatem XXI wiek to wiek facetów z prostownicą? Statystyki mówią, że przeciętny facet wydaje w ciągu miesiąca około 60zł na kosmetyki. Kiedyś było to o wiele mniej. Mówi się o tym, że faceci coraz częściej zaczynają kupować podkłady, tusze do rzęs itp. rzeczy. Może w swoim otoczeniu tego nie widzisz, ale ja np. w swoim znam taką jedną osobę i powiem Ci, że jest całkiem normalna. Wydaje mi się, że to bardziej idzie w kierunku indywidualności, niż stania się "pedałem" w oczach swoich kolegów.
03.11.2012, 22:37
Jak się facet chce malować, to niech się maluje, jego wola, na ulicy palcem go wytykać nie będę. Aczkolwiek nie powiem, żeby tusz do rzęs, podkład czy szminka na męskiej twarzy były dla mnie pociągające albo dodawały męskości, urody, czy czegokolwiek innego. Mężczyzna zadbany - jak najbardziej tak, mężczyzna w makijażu - nie. Generalnie przychylam się do zasłyszanego niegdyś stwierdzenia, że jedyne kosmetyki, jakich potrzebuje mężczyzna, to te do mycia i do golenia, a pachnieć powinien jedynie mydłem i szamponem do włosów.
03.11.2012, 23:24
Bawienie się szminkami, tuszami to głupota. Czasem muszę użyć pudru jak wyskoczy mi coś na twarzy, lub małe zadrapanie mam.
03.11.2012, 23:39
Hejj w końcu mamy równouprawnienie? Ja tam szczerze mówiąc nie widzę w tym nic złego. Jeśli facet,
chce się malować dzięki czemu jest pewniejszy siebie, czy czuje się po prostu lepiej to czemu nie? Czemu w Polsce żyjemy stereotypami że jeśli facet używa kosmetyków, czy po prostu dba o siebie to jest przysłowiowym "lalusiem" nie mówiąc już od wyzywania od homoseksualistów. Mnie to ani ziębi ani parzy - osobiście nie zwracam na to uwagi bo oglądam się bardziej za dziewczynami, niż za chłopakami może dlatego nie dostrzegam tego "problemu". Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
03.11.2012, 23:40
"Facet powinien wyglądać jak facet, nie ja pedał"*
Co do mojego zdania na temat tego tematu... Wg. mnie malowanie się przez mężczyzn to jakaś hipokryzja! Nie wiem, po prostu tego nie rozumiem.. Rozumiem to, że mężczyźni chcą wyglądać dobrze itd. ale to nie oznacza żeby od razu się malować etc. A może po prostu panowie zazdroszczą kobietą i coraz bardziej się do nich upodobniają ? No co? W końcu równouprawnienie... Cytat:Czemu w Polsce żyjemy stereotypami że jeśli facet używa kosmetyków, czy po prostu dba o siebie to jest Zależy jakie 'kosmetyki' masz na myśli... Ja rozumiem jakiś antyperspirant czy coś ale PUDRY, MASKARY i te inne ?!
03.11.2012, 23:44
Tusze do rzęs, podkłady i inne kobiece duperele na twarzy faceta? Jak dla mnie to śmiech na sali. Facet to facet, i powinien wyglądać jak facet.
Podzielam zdanie Diablo, jeśli zdarzy się sytuacja kiedy trzeba coś zamaskować to owszem, nawet ja używałem pudru i podkładu niejednokrotnie... ale żeby się w ten sposób stroić? Lekkie przegięcie w biały dzień. Jeszcze takiego człowieka w moim otoczeniu nie widziałem. "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |