Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Masakra w Norwegii
Zachęcam do głosu w dyskusji tym co wydarzyło się na wyspie na obrzeżach Oslo.
Czy nie wydaje się Wam,że w tym całym zamieszaniu medialnym Anders Breivik zajął centralne miejsce w mediach,a jego ofiary zeszły na dalszy plan? Nagle dziennikarze zaczęli analizować i zadawać pytania:Dlaczego to zrobił? kim jest? Co czytał albo może co go popchnęło do zbrodni?(przy okazjji zareklamowano książkę - lekturę obowiązkową każdego nazisty.Denerwuje mnie to,że podkreślali że Anders jest także ultra prawicowym chrześcijaninem - a czy gdzieś w Dekalogu jest nawoływanie do zabijania??? To mącenie ludziom w głowach - każdy ateista albo ktoś kto nie zna wiary chrześcijańskiej pomyśli,że chrześcijanie to potencjalni zabójcy.
A Wy jakie macie przemyślenia? Dlaczego policja tak późno przybyła na miejsce masakry???
[Obrazek: MUZOL-baner-468x60px.gif]
  Odpowiedz
Osobiście nie wiem czemu policja się spóźniła , ale najbardziej dziwi mnie to , że policja nie pilnowała tego zjazdu.Moim zdaniem taki człowiek jest uznawany za psychicznie chorego nie pojmuje tego.Ja bym powiedział , że jak go znajdą żeby go zabili tą bronią którą miał.Nienawidzę Nazistów :diabel:
  Odpowiedz
Właśnie dlaczego policja była tak późno ? Jeśli wyspa była niedaleko miejsca wybuchu to policja powinna pilnować terenu w promienu conajmniej 50 km .. takie jest moje zdanie a takich psycholi jak on powinno się nie zamykać w więzieniu - dlaczego inni (zwykli ludzie) podatnicy mają go utrzymywać w tym więzieniu ? Zabij ludzi - zabić jego. Moim zdaniem kara śmierci powinna wrócić w norwegi i na całym świecie ale to już inny temat ...
  Odpowiedz
Zamachowiec nie powinien opuścić więzienia po takiej zbrodni.
Nie oglądam nic co miałoby związek z tym zamachowcem.
Gdy są wiadomości i mowa o nim przechodzę na inny kanał.
Nie chcę aby brzęczano mi o Andersie Breiviku.

Myślę, że analizowanie przeszłości zamachowca to coś
normalnego. Pamiętam kilku innych zamachów, np. w szkołach w
USA tam też zamachowcy byli analizowani przez media.
Dobry temat i na czasie.
  Odpowiedz