Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Matematyczny błąd w komunikacie
Witam, przedstawiam niewiele znaczący mały błędzik na odjechanych.
Mianowicie, gdy piszemy zbyt krótki post pojawia nam się komunikat:
[Obrazek: 33vlpo1.jpg]

Co jest nie prawdą, bo "Wpisz wiadomość dłuższą niż 5 znaków." oznacza minimalnie 6 znaków, a system akceptuje po wpisaniu pięciu znaków.

Nie chcę się czepiać, ale ktoś minimalnie się pomylił. Każdemu się zdarza;)
Wystarczy po prostu zmienić tekst komunikatu na np: "Wpisz wiadomość zawierającą co najmniej pięć znaków" albo "dłuższą niż 6 znaków" i nikt się już nie uczepi:D

robotox1 napisał(a):"dłuższą niż 6 znaków"
Chyba dłuższą niż 4 znaki, bo akceptuje pięć :P
To zapewne wina tłumaczenia lub zwyczajnie niedopatrzenie programistów mybb. Wkrótce szykują się spore aktualizacje, które mam nadzieję uda nam się bezproblemowo przeprowadzić, wprowadzimy i tę poprawkę do pliku językowego, postaramy się pozbyć znanych tutaj błędów. Dziękuję za czujność!
amb00 napisał(a):
robotox1 napisał(a):"dłuższą niż 6 znaków"
Chyba dłuższą niż 4 znaki, bo akceptuje pięć :P
Sorki, z pośpiechu i ja się pomyliłem ;)

Swordancer napisał(a):Wkrótce szykują się spore aktualizacje,
Jeśli chodzi wam o aktualizacje do 1.8 to chce wam przypomnieć ,że 1.8 ma zmienione kodowanie styli więc obecny styl czarny i biały nie wejdą pod 1.8 ;)
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
Wiemy o tym, ale dzięki za przypomnienie.
Dyskusja już zaczyna zbaczać z tematu wątku, a informacja o "błędzie" została przyjęta do wiadomości, więc zamykam.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]