Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Matura to bzdura
Znalazłem ciekawy filmik na YT i się tak zastanawiam po co mi ta matura jak na filmie pokazano studentkę 2 roku AWF, która prawie nic nie umie :P
Tylko zastanawia mnie jeszcze jedno czy ten film to nie ściema :P
I tak wiadomo z maturą czy bez matury u nas ciężko o pracę :D
  Odpowiedz
Nie, to nie ściema, Kuba Jankowski (prowadzący) naprawdę przepytuje przypadkowych ludzi na ulicach, już od dwóch lat chyba. Kolejne odcinki ukazują się na stronie MaturaToBzdura w każdy piątek o 10, każdy odcinek poświęcony jest innej dziedzinie wiedzy.

Uwielbiam ten program. Przyznaję, że nie zawsze wszystko wiem, ale poziom wiedzy u niektórych jest naprawdę tragiczny. Jak ta dziewczyna na filmiku wyżej - dramat. ;)
  Odpowiedz
A myślalem że to ściema.
No powiem, że oglądałem kilka fimików są bardzo ciekaweP
  Odpowiedz
Także potwierdzam. Program oglądam już bardzo długo i co odcinek są przypadkowe osoby.
Najlepsze są pojedynki humaniści vs umysły ścisłe, czasami można nieźle się pośmiać i przy okazji czegoś pożytecznego nauczyć.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Kraj na literę "L"... Haha
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
... Sakrament śmierci, yyhy sakrament nie śmierci
Ilu było ewangelistów... osiemnastu? .. miliard

Jak można tego nie wiedzieć o_O
  Odpowiedz
Swojego czasu oglądałem odcinek po odcinku jednak uważam, że jak wszystko a przynajmniej zdecydowana większość jest to wykreowane na podstawy programu.

Owszem osoby są wybierane z ulicy jednak potem w obróbce są wybierane głównie te "najciekawsze" czyli po prostu "najgłupsze"
I tak powstaje ciekawy materiał , bo czy było by tak samo ciekawe jakby każdy odpowiadał prawidłowo a nie np. na pytanie "co trzyma w ręku posejdon?
Odpowiedź : "widelec" :D

Takie jest moje zdanie i dotyczy nie tylko tego programu...
  Odpowiedz
Ten filmik jasno pokazuje prawdę, dlaczego nie powinniśmy pisać matury oraz, czy nam się w życiu przyda.:)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz