Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Medion
Star 
Hej moi mili! :)

Mam do Was pytanie odnośnie laptopa do gier. Upatrzyłam sobie Medion P6661, ale jako że jestem trochę ciemna jeżeli chodzi o wymagania sprzętowe, a wiem ze tutaj jest sporo osób, które na technologii się znają, także zapytam się Was :)

Specyfika tego lapka to:
• System operacyjny Windows 10 (64 bitowy)
• Procesor Intel Core i7-6500U, dwurdzeniowy, 2.5GHz
• RAM 8Gb DDR3 (z możliwością rozbudowania do 16Gb)
• karta graficzna Nvida GeForce GTX 950M (4Gb DDR3)
• pamięć 1TB HDD i 128Gb SSD

Czy na tym lapie pójdzie bezproblemowo  GTA V czy Battlefield I? 
Wiem, że na tej karcie graficznej wszystko powinno śmigać spoko (jedyny fakt ze jest 4Gb może chyba spowodować ze np w gta nie będzie się dało grać na najwyzszych ustawieniach, ale nie jestem pewna). Natomiast martwi mnie to, że procesor jest dwurdzeniowy i nie wiem czy to stanowi duży problem czy nie. Ktoś coś mi podpowie? :)
  Odpowiedz
Samej ilości rdzeni nie bierze się pod uwagę, tylko jeszcze taktowanie, itp. Ile maksymalnie możesz wydać na laptopa?
  Odpowiedz
Taktowanie czyli? :)
Szczerze mówiąc chodzi mi o ten konkretny model. Wiem np ze za ta cene co wydam na tego lapa mogłabym i MSI wyhaczyc, ale chciałabym tego. Potrzebuje tylko dowiedzieć sie czy mi na nim smigna gry czy nie. Niby to laptop specjalie do gier ale kij wie co na nim wyciągnie, a infomacje w necie na jego temat są znikome.
  Odpowiedz
Rzuciłem okiem na wymagania tych gier i Battlefield 1 na pewno nie będzie na tym chodził, GTA5 powinno pójść. Jeśli chodzi o zastosowanie ogólnie do gier to tak średnio ten laptop się do tego nadaje chyba, że zechcesz pograć w starsze tytuły.
  Odpowiedz
Medion to tańsza alternatywa taniego Lenovo, więc o jakości wykonania chyba nie trzeba pisać :P Procesor niewymienialny i dość słaby (energooszczędny), grafika także niewymienialna. Jaki masz budżet?
 Piwko
  Odpowiedz
No tak szczerze mówiąc nie mam zbytniej ochoty wydac na laptopa więcej niż 4800zł także jeżeli macie jakąś lepsza opcje to śmiało.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Ok sprawdziłam MSI i myślę nad tym modelem: MSI Leopard GP62 7RD?
  Odpowiedz
Wydaje mi się, że jest ok, ale na nim o ile GTA 5 będzie działać bezproblemowo, o tyle Battlefield I chyba nie pójdzie na tym(nie jestem pewnien).
  Odpowiedz
Battlefield był tylko przykładem :) w razie czego zawsze w najnowsze gry mogę na PS4 zagrać, a czytałam ze na nim np. Far Cry 4 pójdzie bezproblemowo, takze nie jest źle.

Zapewne za te pieniądze mogłabym kupić o wiele lepszego stacjonarnego kompa do gier, ale ja PC-tow nie trawie, wole mieć coś przenośnego. I też nie jestem nie wiadomo jak zapalonym graczem, bo po prostu nie mam tyle czasu, więc mam nadzieję że mi ten laptop wystarczy.

A z ciekawosci się jeszcze zapytam. Co jest głównym powodem, że ten MSI jest lepszy od Medion?

Dzięki za pomoc :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości