i naprawdę nie mam na celu straszenia użytkowników tylko ich ostrzeżenia bo to nic miłego tak wizyta
Metody userów na zatarcie śladów pirackiej działalności na kontach chomikuj.pl
|
||
29.05.2012, 09:51
Ja by co mam jeszcze dokument który wydali mi po zatrzymaniu komputera sprawa jest naprawdę poważna
i naprawdę nie mam na celu straszenia użytkowników tylko ich ostrzeżenia bo to nic miłego tak wizyta Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
30.05.2012, 16:28
Z tego co piszecie to najwięcej łapią za ebook'i, programy, i muzykę, a czy kogoś złapali za filmy, gry lub xxx? to jest najczęściej wgrywane ale nie słyszałem o takich przypadkach.
Ech...
30.05.2012, 18:27
Dobra, muszę się przyznać, że ściemniałem z tym, że do mnie wpadli do domu. Sprawa była prosta, ściągnąłem z google i wydrukowałem a następnie fotografowałem pod kątem, aby zmienić kolor papieru i farby żebyście nie poznali, że to lipa. Następnie zamieściłem tutaj a na chomiku rozrzuciłem po 50 najpopularniejszych chomikach info, że miało miejsce takie zdarzenie. I czekałem.
Przez pierwsze 2 dni wzrosło zainteresowanie moim chomikiem. Pierwszego dnia zauważyłem o 1000 wejść więcej i dostałem 27 PW na chomika z zapytaniem o szczegóły. Drugiego dnia też około 1000 wejść więcej niż zazwyczaj i 41 PW z zapytaniami o szczegóły. Co chciałem pokazać? Otóż łatwo jest zrobić na chomiku akcję tego typu, gdyż materiały w internecie są dostępne w każdej chwili. Nie mając żadnych narzędzi praktycznie można dostosować do swoich potrzeb każdy z dostępnych screenów. Ja użyłem Painta systemowego. Zajęło mi to 10 minut. Aby ukryć niedoskonałości zrobiłem to zdjęcie. Część pewnie nie uwierzyła, część dała się nabrać a część nie wiedziała co o tym sądzić ale eksperyment się udał. Dziś też mam dużo więcej odwiedzin niż przed eksperymentem a z chomika już dawno skasowałem te zdjęcia. Chciałem pokazać tym, że można sobie zrobić niezłą reklamę wciskając taki kit. Jednak nie twierdzę, że coloit kłamie. Dostępność takich dokumentów świadczy o tym, że takie naloty są robione przez policję, bo skąd ktoś miałby takie wzorce dokumentów. Jednak nie wszystkie muszą być prawdziwe.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
30.05.2012, 18:37
Hahahaha byłem pewny że to autentyczne dokumenty. Rzeczywiście Blachu dałeś nabrać wiele osób mnie oczywiście też jednak wszyscy raczej nie podrabiają dokumentów tak więc naloty są chociaż nie na aż tak dużą skalę...
Ech...
30.05.2012, 18:51
Blachu przecież 1 kwietnia już był!
Ja się tam nie boję, a niech wpadają. Poczucia winy mieć nie będę, a jedynie świadomość, że i tak z tym nie wygrają.
31.05.2012, 07:55
Ale mi na reputacji nie zależy już od dawna się nie loguje na swojego chomika a po sprawie osuwam konto kto chce niech
wieży a kto nie chce niech liczy ze do niego nie wpadną pozdrawiam.
31.05.2012, 14:52
Bo mają taki obowiązek prawny?
29.11.2014, 14:42
Oczywiście, że mają obowiązki prawne, o których jesteśmy przecież informowani, kiedy zakładamy sobie tam konto
|