Był już ktoś w kinie oglądając ten film Miasto 44?
Jakie macie wrażenia po tym filmie?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Miasto 44 - Wrażenia po filmie
|
W piątek idę ze swoją klasą na ten film, bodajże mówią że jest zajefajny inni że fajnie się ogląda, inni jeszcze mówią że za dużo krwi, fabuła do du.. itd.. a ja chce wiedzieć czy się opłaca iść na ten film?, bo jeśli nie to nie będę czasu tracił siedząc w kinie.
Był już ktoś w kinie oglądając ten film Miasto 44? Jakie macie wrażenia po tym filmie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
30.09.2014, 18:45
Opinie są różne. Jednym taka fabuła odpowiada, innym nie. Są gusta i guściki. Bez bicia przyznaje się, że nie oglądałem tego filmu, więc nie mogę Ci polecać. Czas okupacji i dojrzewanie młodych osób w tym czasie warto poznać. Warto zobaczyć z jakimi trudnościami musieli się przeciwstawiać, walka z okupantem, chęć przeżycia i życia. Myślę, że idziesz na ten film z klasą i został on wybrany przez nauczyciela/kę dlatego, że warto kultywować pamięć o tym i zobaczyć tamtejsze przeciwności losu. Film ma za zadanie coś uświadomić dojrzewającym ludziom, że nie wszystko było tak jak dzisiaj, i nie doszliśmy do tego stojąc bezczynnie, a walcząc o naszą świadomość i kraj. Nie jestem w stanie Ci doradzić Hakier, ale liczą na to, że opiszesz swoje wrażenia po obejrzeniu takiego kina .
08.10.2014, 09:13
Dla mnie to dobry film z kilkoma słabszymi momentami.
08.10.2014, 09:19
Ja powiem tyle... Średnio mi się podobał, a trochę już filmów o tej tematyce obejrzałem. Ukazanie młodzieży tak jak zostało w tym filmie przedstawione to troszkę odbieganie od rzeczywistości w tamtych realiach i obraza dla ludności walczącej w Powstaniu. Mieszanina efektów specjalnych by przyciągnąć młodych ludzi, seks itp. Kurcze, trochę się zawiodłem . Jakbym chciał coś takiego pooglądać to zagrałbym w COD'a, albo Battlefield'a. Przecież scena całowania się, gdzie obok latają kule... To jest realistyczne? Ehh. Film nie dla każdego.
08.10.2014, 17:06
W tym filmie nie brakowało scen erotycznych oraz miłości, pewnie twórcy skupiali się w szczególności aby połączyć miłość do drugiej osoby i do ojczyzny
Film szybko zleciał w kinie, każdy z mojej klasy uważnie oglądał nie wspominając o wzorowym komentowaniu filmu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
22.10.2014, 09:30
A mi się nie podobał. Strasznie jakieś to wszystko było "sztuczne". Bardziej przypominało mi to walkę jakichś super bohaterów z gry komputerowej niż ludzi. Poza tym nie wiem skąd czasy okupacji i dubstep w tle
07.11.2014, 12:35
Nie wszystko było sztuczne, a poza tym jak mieli odwzorować niektóre sceny, które miały miejsce 70 lat temu?
07.11.2014, 13:37
Blizna. Jak mieli odwzorować takie sceny? Przede wszystkim od tego wymaga się realizmu? Wymaga się, by sceny wyglądały realistycznie. Tak Powstanie wyglądało? Tak wyglądali i zachowywali się ludzie? Ja mówię stanowcze nie. Dziękuje.
07.11.2014, 15:28
sadka napisał(a):Dla mnie to dobry film z kilkoma słabszymi momentami.Idealne podsumowanie. Mi się film podobał, mimo efektów, dubstepu, pocałunku w tornadzie pocisków itd. Jak na polską produkcję, dali radę. A czy oddali realizm tamtych czasów? Tak, tylko aby to dostrzec, trzeba najpierw zignorować warstwę kiczu i skupić się na filmie. |