Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mogą mnie ukarać, jeżeli będę uploadował wersje trial programów?
Witam, chodzi mi o to, że jak na chomika będę wrzucał programy w wersji trial,
to czy będą mnie mogli za to jakoś pokarać?
Czy może zrobią tak, jak teraz w niektórych plikach, że za pobranie programu 80 000 punktów? Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Moim zdaniem raczej nikt nie powinien się przyczepić, wersja trial zazwyczaj jest darmowa. :)
A co do programów za które trzeba zapłacić punktami za pobranie to płacić trzeba dlatego że chomikuj poszło na kompromis z wydawcą i oboje mają z tego korzyści. :)
[Obrazek: synngaa.png]
Pomogłem ? - Kliknij przycisk 'Reputacja'
  Odpowiedz
Myślę, że nie. Trial to próbna oraz darmowa wersja programu, aczkolwiek może to też zależeć od wydawcy programu. Podsumowując - nie powinni Cię za to posądzić w żaden sposób. :)
  Odpowiedz
VanPure napisał(a):Myślę, że nie. Trial to próbna oraz darmowa wersja programu, aczkolwiek może to też zależeć od wydawcy programu.
Tak nie powinni sądzić ale zależy to od programu jeżeli chcesz być tak czysty to poczytaj o prawach autorskich danych gier programów..
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
  Odpowiedz
Tak jak powiedziano wcześniej, zależy czy właściciel praw autorskich zastrzega sobie udostępnianie wersji trial bez korzyści majątkowych (pkt. chomikuj) Jednak sądzę, że skoro na chomikuj i tak gry i programy najrzadziej blokują to wersje trial nie powinny być tym bardziej blokowane. Dobrze jeszcze dodać w opisie takiej wersji link do zakupu pełnej wersji ze strony producenta.
  Odpowiedz