No i przyszła kolej na mnie - wizyta policji
|
26.01.2013, 22:11
W pismach urzędowych przeważnie stosuje się formę uniwersalną czyli Pan/Pani tak jak tu jest "jego (jej)"
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Czy twój tata miał popularnego chomika?
Ile płacił kary? Sorry za offtop: Masz na imię Natalia ![]() Diablo 09 nie czepiaj się, czytasz ze zrozumieniem jak przedszkolak. Tam ci wszystko pisze a ty swoje. łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
26.01.2013, 22:53
Tak mam na imię Natalia. Czy chomik był popularny, czy nie, trudno powiedzieć. Jakieś 50000 punktów dziennie, to nie dużo. Up był własny przeważnie, ale też sporo zachomikowane. Zresztą jak przeczytacie te gazetki które wam zaproponowałam wcześniej, to sami się dowiecie, że tak na prawdę niewiele można, właściwie nic nie można i nie ważne czy zachomikowane czy własne. Poczytajcie i sami będziecie wiedzieć.
26.01.2013, 23:04
A mam pytanie, ile minęło u ciebie czasu od dostania wezwania, do przyjścia policji.
26.01.2013, 23:13
Policja przyszła do domu i wręczyła wezwanie. Przeczytaj wcześniejsze moje posty w tym temacie.
27.01.2013, 18:00
Mi natomiast policja przyjechała prosto do domu wraz z nakazem na przeszukanie całego domu oraz zabezpieczeniem dysku twardego. Nie miałem ani jednego pisma od Sony czy tam kogoś innego. Mają wszystkie logi, wiedzą na jakie konta logowałem się o której godzinie z jakiego IP. Nawet powiedzieli mi, że z telefonu logowałem się o godzinie tej i tej. Wszystko jak na tacy mają wyłożone. Nic tylko się przyznać do tego... A, że byłem w czasie ich przeszukania w szkole to zostawili wezwanie na następny dzień. Internet nie jest na mnie podpisany ani nic. Nie pytali kto korzysta z internetu ani nic. Skąd wiedzieli, że to moje konto - nie wiem .. Nie mam pojęcia.
Sprawa toczy się od połowy kwietnia 2012 aż do dziś (we wtorek następne spotkanie z nimi). W razie wątpliwości mogę wszystkie skany wezwań, pouczeń wraz z podpisami poskanować. Nie ma to na celu straszenia was, lecz odwrotnie. Chce po prostu byście nie mieli tak jak ja teraz. Pozdrawiam Mateusz.
27.01.2013, 18:06
bloow napisał(a):Nie ma to na celu straszenia wasA jednak i tak Ci się udało, ja chyba skończę już z chomikuj i zajmę się stroną. Mam jeszcze pytanie odnośnie uploadu z kont shell, wtedy można powiedzieć, że na te konto loguje się tylko po to by je reklamować a ono nie należy do mnie tylko do kogoś innego i to on robi upload.
27.01.2013, 19:55
bloow, a mógłbyś bardziej szczegółowo podać opis tej sytuacji. Rozumiem, że jak mieli już komputer to mogli się w zasadzie czepiać wszystkiego. Ale zaczęło się od: programy, gry, muzyka, filmy ? Bo każdy tego rodzaju wpis jest raczej enigmatyczny taka firma itd. Musieli mieć Twoje dane a jeżeli tak to jakąś podstawę prawną np. programy i niektóre gry są ścigane z urzędu.
28.01.2013, 17:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.01.2013, 18:54 przez MissFuneral.)
UWAGA !!!
Temat który napisałem był prowokacją, poinformowałem o tym Admina. Chciałem pokazać jak łatwo wywołać panikę pisząc taki temat. Wiele osób pisało do mnie na PW i gg zadając masę pytań, tylko kilka osób nie dało się "wkręcić". Jedynie Sonne opisała swoją prawdziwą "przygodę" z policją ale poza tym wszystkie moje wypowiedzi miały na celu udowodnienie jak łatwo wywołać ogólną panikę odnośnie chomika. Ciekawi mnie ile osób po przeczytaniu tego tematu zablokowało swoje chomiki ![]() Przepraszam za wywołanie paniki ale chciałem Wam udowodnić jak łatwo zrobić zamieszanie i jak łatwo wierzycie w to co ktoś napisze odnośnie chomika i policji. Proszę o zamknięcie tematu aby niepotrzebnie nie robić już w nim zamieszania. P.S. Czerwony kolor został użyty celowo i proszę o pozostawienie takowego aby wszyscy czytający tą wiadomość jasno zrozumieli że była to tylko prowokacja.
Haa, i dobrze na początku napisałem :
"Mi to wygląda na czystą prowokację przez szalonego W tamtym temacie pisał jak łatwo jesteście podatni na takie historyjki co podawaliście On sobie mógł to samo wymyśleć i teraz czeka na Waszą reakcję - proste ;-)" Trzeci post od początku ![]() |