Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

No i przyszła kolej na mnie - wizyta policji
Wstając dzisiaj rano nie przypuszczałem co mnie czeka, dzisiaj wieczorem koło godziny 20 odwiedziła mnie policja w sprawie konta na chomiku.
Okazało się że mają moje dane z chomika, nazwę konta i dokładne informacje o ilości plików, na razie tylko komputer zabrali w celu jak oni to nazwali "zgromadzenia dowodów" i wręczyli wezwanie na komendę na jutro.
Więcej napiszę po wizycie na komisariacie.
Napisz też nam czy coś wcześniej dostawałeś na chomika i kiedy ...
Mi to wygląda na czystą prowokację przez szalonego :D W tamtym temacie pisał jak łatwo jesteście podatni na takie historyjki co podawaliście :) On sobie mógł to samo wymyśleć i teraz czeka na Waszą reakcję - proste ;-)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
Być może, teraz to już nie wiadomo komu wierzyć ale pisałby nad ranem?
Co ty chrzanisz. To nie jest żadna komuna i wpierw dostajesz wezwanie na policje a nie jakieś przeszukania i jeszcze może cba na balkonie.
Tak, szalony lubi tak nad ranem siedzieć. Może nie miał co robić i chciał zobaczyć waszą reakcję ? ..
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
Niestety okazało się że wiadomości "ugodowe" które przysyłali mi na chomika chyba jednak były prawdziwe.
Wezwanie w takiej sprawie nie może być pierwsze ponieważ można zatrzeć ślady (słowa policjanta), dzisiaj się dowiedziałem że prawdopodobnie dostanę grzywnę w wysokości 3 stawek oryginalnego produktu a w grę wchodzi kilkanaście programów i filmów.
Ja wiem co wcześniej pisałem o prowokacjach ale teraz nie jest mi do śmiechu, jeśli dostaliście jakieś powiadomienie w imieniu Sony to lepiej usuńcie z chomika wszystkie pliki jakie są powiązane z sony (np. vegas studio) bo oni chyba jako jedyni nie żartują.
Dowiedziałem się też dzisiaj że lista osób do "wyłapania" jest dosyć długa i tylko czekać aż kolejni będą odwiedzani przez policję.
(25.01.2013, 14:36)Paul napisał(a): Co ty chrzanisz. To nie jest żadna komuna i wpierw dostajesz wezwanie na policje a nie jakieś przeszukania i jeszcze może cba na balkonie.

Nie masz pojęcia o czym mówisz to się nie odzywaj, bo wprowadzasz ludzi w błąd. Mój Tata miał podobnie, najpierw odwiedziny i jednocześnie wręczenie wezwania na policję. Na szczęście jemu kompa nie zarekwirowali, ale nieprzyjemności były, a wezwanie dostała cała rodzina włącznie ze mną.
(25.01.2013, 16:08)szalony napisał(a): Niestety okazało się że wiadomości "ugodowe" które przysyłali mi na chomika chyba jednak były prawdziwe.
Wezwanie w takiej sprawie nie może być pierwsze ponieważ można zatrzeć ślady (słowa policjanta), dzisiaj się dowiedziałem że prawdopodobnie dostanę grzywnę w wysokości 3 stawek oryginalnego produktu a w grę wchodzi kilkanaście programów i filmów.
Ja wiem co wcześniej pisałem o prowokacjach ale teraz nie jest mi do śmiechu, jeśli dostaliście jakieś powiadomienie w imieniu Sony to lepiej usuńcie z chomika wszystkie pliki jakie są powiązane z sony (np. vegas studio) bo oni chyba jako jedyni nie żartują.
Dowiedziałem się też dzisiaj że lista osób do "wyłapania" jest dosyć długa i tylko czekać aż kolejni będą odwiedzani przez policję.

A usunięcie plików coś da?
(25.01.2013, 17:22)SYSIA1 napisał(a): A usunięcie plików coś da?

A myślisz że jak usuną to oni nie napiszą do Chomikuj żeby odtworzyli konto ? To że usuwasz konto nie oznacza że pliki które wysłałeś nawet jak usuwasz plik po pliku to i tak ich kopia zostaje na chomikuj.