Mój kanał Youtube
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.01.2014, 19:18
Jeszcze tak myślałem, czy głosu osobno telefonem nie nagrywać i podkładać w programie, lepsza jakość by była, bo teraz to jakoś przytłumione jest
14.01.2014, 19:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.01.2014, 19:57 przez Swordancer.)
Użyj bardziej profesjonalnego mikrofonu, nagrywaj osobno w tym samym czasie, potem sklej.
15.01.2014, 19:09
Czekam na opinię @da Vinci :)
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
15.01.2014, 21:12
Co do filmów staraj się je pozycjonować w youtube, to ci pozwoli uzyskać fanów, a jak najłatwiej? Po prostu wstaw sztuczne vievsy i ławki, to ci bardziej umożliwi, żeby twój filmik był pierwszy w winikach, np wpiszujesz: GTA V i tam masz jakiś film, to naprawdę działa, na pw mogę ci dać strony która pozwolą ci przejeść przez 301 wyświetleń i film nie zostanie zamrożony, stosuję te metody w PPA i jakoś działają, ale właściwie się uczę, tyle w temacie...
Stop pomagania!
Sprawdza się to, co mówiłem - może być już tylko lepiej
Ogólnie jest lepiej, głos i komentarz podnoszą jakość klipu. Obejrzałem wszystkie nowe filmiki i mam sporo zastrzeżeń, na które możesz zwrócić uwagę, jeśli chcesz podnieść standardy swoich produkcji. Po pierwsze - Profesjonalizm wykonania. Mam tutaj na myśli znajomość interfejsu, jak i samej gry. Ludzie oczekują opinii experta, więc sprawiaj wrażenie, że aplikacja jest Ci dobrze znana. Zachowaj zimną krew i nie pozwól na takie emocje, jak w filmiku z Call of Duty. Nikogo z widzów nie interesuje to, że to był Twój najlepszy wynik, wręcz przeciwnie, stawia Cię to w złym świetle. Zupełnie inaczej wypadłbyś w momencie, jeśli zamiast radości z fragów, skupił się na komentarzu i opinii odnośnie sterowania na przykład, albo możliwości gry, a sama rozgrywka stanowiłaby jedynie tło i dodatek. Ludzie i tak zaobserwowaliby, że dobrze sobie radziłeś w tym meczu, ale nie byłoby to tak nachalnie podkreślone, rozumiesz? Chodzi o profesjonalizm, albo przynajmniej zachowanie jego pozorów Kolejna sprawa - język angielski... Oj Stary, to było straszne. Nie możesz sobie pozwolić na takie gafy w tytułach gier, bo prędzej trafisz do zestawień śmiesznych filmików z sieci, niż na listy recenzentów. Nie musisz się przejmować, że Twój angielski jest słaby, przecież i tak wszystko mówisz po polsku, jednak skup się przynajmniej na tych kilku frazach, które wypowiadasz w obcym języku. Sprawdź ich wymowę w Google Tłumaczu, albo najlepiej w innych filmikach na YT. To jest bardzo ważne, abyś się nie wydurniał. Nie wstydź się też mówić z akcentem, kiedy wypowiadasz anglojęzyczne słowa, to również istotne. Co dalej... Nie wstydź się swojej facjaty. Zakrywanie dymkami swojej twarzy odrzuca widza. Powinieneś budować podświadomie więź z odbiorcą, tymczasem Ty go odpychasz takim działaniem. Jeśli za wszelką cenę chcesz dbać o swoją prywatność, ukryj takie elementy inteligentnie, aby nikt nie zwrócił na to uwagi. Młodym wiekiem się nie przejmuj. Zdecydowana większość ludzi oglądających Twoje filmy, to właśnie młodzież, a z psychologicznego punktu widzenia, osoby zbliżone do nas wiekiem, są przez nas z reguły bardziej pozytywnie odbierane. Czyli, zawsze masz te kilka punktów na plusie już na starcie Na koniec jeszcze dodam coś na temat głosu. Obecnie jesteś za bardzo spięty, dlatego całość wychodzi tak trochę sztucznie i nienaturalnie. O wiele przyjemniej słuchałoby się Twoich nagrań, gdybyś postawił na luźny przekaz i monolog w stylu rozmowy z kolegą. Potraktuj odbiorców jako przyjaciół i mów do nich na pełnym "lajcie", bez spiny Oczywiście pamiętaj, aby omijać wulgaryzmy, ale cała reszta niech będzie podwórkową formą komunikacji. Mam na myśli tutaj sam styl i ton. Jeśli chodzi o słownictwo, mile widziane jest jego wzbogacenie o słowa typu - owszem, aczkolwiek, również, itd. Niby takie codzienne, ale brzmią już o wiele lepiej niż - "no", "choć", czy "też". Sam rozumiesz. Krótko mówiąc, chodzi o elokwentny monolog na luzie. Bez nerwów i spięcia Hmm, to chyba tyle na razie. Jest coraz lepiej, więc idziesz w dobrym kierunku. Oby tak dalej
Właśnie dodaję nowy film, stworzyłem nową serię filmów, którą będę starał się jak najlepiej prowadzić - Androidowe Pożeracze czasu. Tym razem głos jest już ok, nagrywałem video i głos osobno. Myślę, że pomysł ciekawy.
Film powinien być dostępny za około 20 min : I wreszcie ! 10 subów już mam EDIT : Film jest już dostępny
Nowy film ! :
Zachęcam do oceny
28.01.2014, 23:51
"Modern kombat zero haur" - hour (godzina) czyta się "ałer" z takim delikatnym "ł" przechodzącym w "u".
Popracuj trochę nad tym, reszta jak najbardziej spoko. Zamierzasz nagrywać filmiki tylko o Sony Xperia SP? Wiesz myślę że trzymanie się jednego telefonu to jednak zbyt mało, tym bardziej w tych czasach gdy rocznie powstaje multum telefonów. Być może ten telefon ma fanów ale jak długo? :-). Chętnie obejrzałbym raz na tydzień, przegląd najciekawszych aplikacji w Google Play, ciekawostki ze świata telefonów. Mimo wszystko, powodzenia. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
|