Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mój kanał Youtube
Teraz to spoko, można oglądać.

[Obrazek: 62.133.158.73_tHwOtVfNlelykAJG.jpg?1389718943]
  Odpowiedz
Jeszcze tak myślałem, czy głosu osobno telefonem nie nagrywać i podkładać w programie, lepsza jakość by była, bo teraz to jakoś przytłumione jest :D
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Użyj bardziej profesjonalnego mikrofonu, nagrywaj osobno w tym samym czasie, potem sklej.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Czekam na opinię @da Vinci :)

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
  Odpowiedz
Co do filmów staraj się je pozycjonować w youtube, to ci pozwoli uzyskać fanów, a jak najłatwiej? Po prostu wstaw sztuczne vievsy i ławki, to ci bardziej umożliwi, żeby twój filmik był pierwszy w winikach, np wpiszujesz: GTA V i tam masz jakiś film, to naprawdę działa, na pw mogę ci dać strony która pozwolą ci przejeść przez 301 wyświetleń i film nie zostanie zamrożony, stosuję te metody w PPA i jakoś działają, ale właściwie się uczę, tyle w temacie...
Stop pomagania!
  Odpowiedz
Sprawdza się to, co mówiłem - może być już tylko lepiej ;)

Ogólnie jest lepiej, głos i komentarz podnoszą jakość klipu. Obejrzałem wszystkie nowe filmiki i mam sporo zastrzeżeń, na które możesz zwrócić uwagę, jeśli chcesz podnieść standardy swoich produkcji.

Po pierwsze - Profesjonalizm wykonania. Mam tutaj na myśli znajomość interfejsu, jak i samej gry. Ludzie oczekują opinii experta, więc sprawiaj wrażenie, że aplikacja jest Ci dobrze znana. Zachowaj zimną krew i nie pozwól na takie emocje, jak w filmiku z Call of Duty. Nikogo z widzów nie interesuje to, że to był Twój najlepszy wynik, wręcz przeciwnie, stawia Cię to w złym świetle. Zupełnie inaczej wypadłbyś w momencie, jeśli zamiast radości z fragów, skupił się na komentarzu i opinii odnośnie sterowania na przykład, albo możliwości gry, a sama rozgrywka stanowiłaby jedynie tło i dodatek. Ludzie i tak zaobserwowaliby, że dobrze sobie radziłeś w tym meczu, ale nie byłoby to tak nachalnie podkreślone, rozumiesz? Chodzi o profesjonalizm, albo przynajmniej zachowanie jego pozorów ;)

Kolejna sprawa - język angielski... Oj Stary, to było straszne. Nie możesz sobie pozwolić na takie gafy w tytułach gier, bo prędzej trafisz do zestawień śmiesznych filmików z sieci, niż na listy recenzentów. Nie musisz się przejmować, że Twój angielski jest słaby, przecież i tak wszystko mówisz po polsku, jednak skup się przynajmniej na tych kilku frazach, które wypowiadasz w obcym języku. Sprawdź ich wymowę w Google Tłumaczu, albo najlepiej w innych filmikach na YT. To jest bardzo ważne, abyś się nie wydurniał. Nie wstydź się też mówić z akcentem, kiedy wypowiadasz anglojęzyczne słowa, to również istotne.

Co dalej... Nie wstydź się swojej facjaty. Zakrywanie dymkami swojej twarzy odrzuca widza. Powinieneś budować podświadomie więź z odbiorcą, tymczasem Ty go odpychasz takim działaniem. Jeśli za wszelką cenę chcesz dbać o swoją prywatność, ukryj takie elementy inteligentnie, aby nikt nie zwrócił na to uwagi. Młodym wiekiem się nie przejmuj. Zdecydowana większość ludzi oglądających Twoje filmy, to właśnie młodzież, a z psychologicznego punktu widzenia, osoby zbliżone do nas wiekiem, są przez nas z reguły bardziej pozytywnie odbierane. Czyli, zawsze masz te kilka punktów na plusie już na starcie ;)

Na koniec jeszcze dodam coś na temat głosu. Obecnie jesteś za bardzo spięty, dlatego całość wychodzi tak trochę sztucznie i nienaturalnie. O wiele przyjemniej słuchałoby się Twoich nagrań, gdybyś postawił na luźny przekaz i monolog w stylu rozmowy z kolegą. Potraktuj odbiorców jako przyjaciół i mów do nich na pełnym "lajcie", bez spiny :) Oczywiście pamiętaj, aby omijać wulgaryzmy, ale cała reszta niech będzie podwórkową formą komunikacji. Mam na myśli tutaj sam styl i ton. Jeśli chodzi o słownictwo, mile widziane jest jego wzbogacenie o słowa typu - owszem, aczkolwiek, również, itd. Niby takie codzienne, ale brzmią już o wiele lepiej niż - "no", "choć", czy "też". Sam rozumiesz. Krótko mówiąc, chodzi o elokwentny monolog na luzie. Bez nerwów i spięcia ;)

Hmm, to chyba tyle na razie. Jest coraz lepiej, więc idziesz w dobrym kierunku. Oby tak dalej ;)
  Odpowiedz
Właśnie dodaję nowy film, stworzyłem nową serię filmów, którą będę starał się jak najlepiej prowadzić - Androidowe Pożeracze czasu. Tym razem głos jest już ok, nagrywałem video i głos osobno. Myślę, że pomysł ciekawy.
Film powinien być dostępny za około 20 min :

I wreszcie ! 10 subów już mam :D

EDIT : Film jest już dostępny
  Odpowiedz
Nowy film ! :

Zachęcam do oceny ;)
  Odpowiedz
"Modern kombat zero haur" - hour (godzina) czyta się "ałer" z takim delikatnym "ł" przechodzącym w "u".
Popracuj trochę nad tym, reszta jak najbardziej spoko. Zamierzasz nagrywać filmiki tylko o Sony Xperia SP?
Wiesz myślę że trzymanie się jednego telefonu to jednak zbyt mało, tym bardziej w tych czasach gdy rocznie
powstaje multum telefonów. Być może ten telefon ma fanów ale jak długo? :-).

Chętnie obejrzałbym raz na tydzień, przegląd najciekawszych aplikacji w Google Play, ciekawostki ze świata
telefonów. Mimo wszystko, powodzenia.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz