U mnie chyba poróbowały. Jeden wchodził na drugiego i prężył płetwy?
Jeśli tak, to u mnie też próbowały się rozmnożyć, ale coś nie wyszło.
Skończyło się chyba na "bzykanku"

Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Moje akwarium 112l. (Admin)
|
||||||
Kiryski Ci się chcą mnożyć?
U mnie chyba poróbowały. Jeden wchodził na drugiego i prężył płetwy? Jeśli tak, to u mnie też próbowały się rozmnożyć, ale coś nie wyszło. Skończyło się chyba na "bzykanku" ![]() Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Elegancko wygląda Twoje akwarium. Narobiliście mi ochoty na 240 litrowy kociołek, ale chyba bałbym się trzymać taki zbiornik z wodą w domu... Jak łupnie, to całe piętro w wodzie
![]()
14.07.2013, 20:06
No 240 litrów było by co sprzątać.
![]() Ale 64 czy 112 mógłbyś sobie sprawić. Masz tu za 150zł 64 litry z pełnym wyposażeniem: 🔍http://allegro.pl/zestaw-akwariowy-profi...60595.html Zalać i ryby tylko wpuścić. ![]() Kupowałem od tego gościa swoją 30-stkę. Jest w porządku.
Hmm, 60 może trochę mała. Oglądałem kiedyś taki film... Nie pamiętam nazwy, ale chyba był to Boski żigolo. Tam było niezłe akwarium, fajnie się prezentowało
![]()
14.07.2013, 20:37
Tamto było morskie ze skrzydlicami. Ma pewno za 2000 nie będziesz miał skrzydlic. Sztuka to około 400-500zł. Akwarium przynajmniej 450l.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
450... Nie podpuszczaj mnie
![]() W sumie nawet nie musiałyby być Skrzydlice. Bardziej chodziło mi o aranżacje całości ![]()
Tak, to był Boski Żigolo, ale na takie akwarium jak tam z rafami zapłaciłbyś lekko 10 000 w podstawowej wersji. Na skrzydlicę musiałbyś tylko uważać bo to jadowite jest i niebezpieczne. Droga nie jest 🔍http://www.morskie-akwarium.pl/category....ategory=58 . W utrzymaniu gorzej.
![]() Jeśli chodzi o 240 litrów 2k wystarczy na styk, ale nie mówię o morskim akwarium tylko słodkowodnym. Robić przy tym musisz tyle co podmieniać wodę i namęczyć się z czyszczeniem szyb i urządzeń w akwarium jak będziesz miał glony. Glony naprawdę potrafią zniechęcić do akwarystyki...
14.07.2013, 20:51
O faktycznie są jakieś tańsze. Ale ja bym glonów nie czyścił przy nich. Bałbym się.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Czyli to nie taka tania zabawa. Skrzydlica jest jadowita, powiadasz? Powiem Ci, że w sumie to nawet piranie mi teraz przyszły do głowy. Większy zbiornik z tymi stworzeniami... Fakt, niebezpieczne, ale coś za coś. Karmienie ich mięsem może być dość widowiskowe, a dzieci jeszcze nie mam, tak że looz. Musze chyba iść na spacer wybić sobie z głowy ten misterny plan, który właśnie stara się o względy mojej koncentracji... Ja i akwarium, chyba oszalałem
![]()
14.07.2013, 21:11
Piranie, hmm zastanawiam się jak przy nich wygląda sprawa z czystością wody. Rozkładające się resztki mięsa to bomba kaloryczna dla glonów.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş |