Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mundial 2014 - kto wygra? Pogadajmy o Mundialu.
Kto wg Was zgarnie tytuł w tegorocznych MŚ? ;)

[Obrazek: mundial-brasil-2014-logo.jpg]
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Miałem to samo pytanie wczoraj zadać. Jak dla mnie to dużo szansę na pewno mają gospodarze czyli Brazylijczycy, Niemcy też będą groźni i to na nich postawię. Holandia, Hiszpania już raczej nie, tak samo Portugalia, ale mogą dość do ćwierćfinału czy nawet półfinału. Ciekaw też jestem jaka będzie gra Hiszpanów, podobno drużyna się trochę wypaliła przez te cztery lata. No to co, 12 czerwca pierwszy mecz, zapewne będą jakieś tematy do obstawiania, już nie mogę się doczekać. Będzie się działo! :diabel
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Ja stawiam na finał południowoamerykański, czyli:

[Obrazek: je556441397461156_make4fun_com_fa295-1401476639.jpg]...VS...[Obrazek: je892401397461156_make4fun_com_4e7de-1401476639.jpg]
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Zdecydowanie obstawiam gospodarzów - Brazylia.
Argentyna w finale? No nie wiem, pożyjemy zobaczymy.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Co by nie mówić, ten mundial na pewno jest najciekawszym jaki ostatnio miałem przyjemność oglądać (a już kilka mistrzostw oglądałem :)).
Hiszpanie - aktualny mistrz świata, odpadają jako pierwsi. Do domu, już po fazie grupowej jadą Włosi, Anglicy czy Portugalia. W grze zostają drużyny na które mało kto liczył. Niemcy dopiero w dogrywce pokonują z trudem Algierię, chociaż moim zdaniem Algierczycy grali lepiej, a Niemcy stosowali taktykę "lepiej mądrze stać, niż głupio biegać". Dzisiaj Argentyna fartem wygrała ze Szwajcarami, którym należą się wielkie brawa za postawę i odwagę na boisku.
Ktoś obstawiał, że Kostaryka zajdzie tak daleko? Wątpię, a jeśli tak - to wygrał kupę kasy. Takjest
Co dziś pokażą Amerykanie dla których piłka nożna była do tej pory "egzotycznym", europejskim sportem?
Bardzo ciekawe mistrzostwa!
Trochę zmieniłem tytuł wątku, żeby nie zakładać następnego.
Dawajcie swoje wrażenia. Co Wam się podoba, a co nie? Kto Was zawiódł, a kto pozytywnie zaskoczył? Ktoś się może szczególnie wyróżnił?
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Oczywiście 1. Niemcy liczę również na USA nikt ich nie docenia a ja widzę ich serce które wkładają w futbol i to może okazać się kluczem reszta lotto, na 3 faworyta stawiam Francuzów ;)
  Odpowiedz
USA wczoraj odpadło :D

Moja 3 to Niemcy, Holandia i Brazylia
  Odpowiedz
Jarek, gdyby Brazylia postawiła jakikolwiek opór Niemcom być może strzeliłbyś w 10-tkę ;) Tymczasem w finale z Argentyną spotkają się Niemcy.

Jak typujecie? ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Niemcy, fantastyczna drużyna, mocna i doświadczona, będą emocje :D
  Odpowiedz
Na początku MŚ, po swojej wypowiedzi tutaj postawiłem na trzy drużyny które mogą sięgnąć po złoto, mianowicie Niemcy, Holandia oraz Brazylia. La Furia Roja wygaśli, ale ładnie zagrali z Australią na koniec. 6 lat byli panami futbolu, a kto wie, może nie powiedzieli ostatniego słowa, zobaczymy jesienią podczas eliminacji do ME we Francji 2016. Liczę na to, że Canarinhos trochę się zrehabilituje, ale trudno będzie bez Neymara. A i pewnie po tej porażce tamtej nocy gdy nasi zachodni sąsiedzi ich ''rozgromili'' ktoś z wiernych fanatyków z Brazylii popełnił samobójstwo. Bodajże tak było w 1998 roku, ludzie z mostów skakali. W Brazylii piłka nożna to jak religia, nawet kościoły piłki nożnej tam zakładali, może jeszcze pod wezwaniem JR. Neymara czy Ronaldo albo Pepe.

WazzUp napisał(a):Jak typujecie?

FINAŁ:

Niemcy - Argentyna 2:0

Mecz o 3 miejsce:

Brazylia - Holandia 1:2

Myślę że obędzie się bez dogrywek i jedenastek.
Jeśli dobrze policzyłem, to do tej pory rozegranych zostało 98 meczy, czyli jeszcze te dwa i sto.
I na te 98 meczy może z 13-15 razy trafiłem wynik.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz