Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Muzyka z lat 90
Ostatnio przypadkiem trafiłem na świetny wehikuł czasu... Aż życie przed oczami przelatuje :) A jak z Waszymi wspomnieniami?

Odpowiedz
Często puszczam sobie takie "wspominkowe" składanki. Jak wiesz, trochę głębiej sięgam pamięcią ;) , więc i starszych kawałków lubię posłuchać, Od takich "zlepków" hitów jaki wrzuciłeś wyżej, wolę spójne mixy tworzące jakąś całość. Polecam videomixy DJ'a Magrão. Fajnie bawi się zarówno dźwiękiem, jak i obrazem. Temat 90's, więc:
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Dzisiaj wzięło mnie na Mercurego i Abbe. W tym tempie jutro będę na Beatles'ach Haha  ...ale mówiąc szczerze, miło jest się czasem pouwsteczniać. Obecne hity nie działają już na mnie tak samo, jak te starsze.

Odpowiedz
Mercury (a w zasadzie to cały Queen) i The Beatles? Chyba słucham starej muzyki... Z racji wieku jestem jednak w o tyle komfortowej sytuacji że nie mam mglistych wspomnień związanych z Queen (i w ogóle starszymi zespołami) i mogę odkrywać ich piosenki i zachwycać się nimi teraz, kiedy słucham już bardziej świadomie...
A co do składanek- rmf jeszcze robi, z tego co wiem, na podstawie tego co mieli na listach przebojów w danym roku, przyjemnie posłuchać piosenek które kojarzę z wczesnego dzieciństwa... Jeszcze gdzieś kiedyś widziałam zestawienie notowań list przebojów Polskiego Radia, też miło popatrzeć co kiedyś było popularne.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz

Wakacje 1998, noc i poranek 29 czerwca... Ehhh łezka w oku się kręci.
  Odpowiedz

Jeszcze taka perełka.
  Odpowiedz
Ja cofam się do lat '90 głównie z Nirvaną.
Z dzieciństwem bardzo kojarzy mi się piosenka poniżej, lubię czasem odgrzebać ten numer:
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Thumbs Down 
Miałem siedem lat, a ten utwór plus teledysk robił na mnie straszne wrażenie.

Niecały rok później zaczęła się era Nirvany w moim życiu.
Kształt bez formy; odcień bez koloru
Sparaliżowana siła; gest bez ruchu

[Obrazek: Yhk8Q]
  Odpowiedz
Liquido,.. Zdawało mi się, że już wrzucałem tutaj ten kawałek, miałem na niego zajawkę parę tygodni temu, kiedy na playliście leciały tylko lata 90te ;)
  Odpowiedz
Kształt bez formy; odcień bez koloru
Sparaliżowana siła; gest bez ruchu

[Obrazek: Yhk8Q]
  Odpowiedz