Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

NFS Shift 2 Unleashed - gra klawiaturą
Witam

Pobrałem grę wymienioną w tytule i chciałem pograć.
Co się okazuje, sterowanie klawiaturą w tej grze jest raczej nie możliwe.
Jechać się niby da ale nic fajnego w tym nie ma.

Czy istnieje jakiś patch albo opcja do zmiany tego sterowania ?
Kierownicy nie mam :)

Wiecie może jak jest z poprzednimi seriami?
Ostatnia część w jaką grałem to carbon i tam było normalne sterowanie, jak jest w tych późniejszych?

Z pewnej strony:
Cytat:Dodam jeszcze w tym miejscu, że szczerze polecam do zabawy kierownicę. Już gra na padzie nie należy do najbardziej komfortowych, zaś zupełnie nie mogę sobie wyobrazić zabawy z Shift 2 na klawiaturze.
  Odpowiedz
Nie wiem czy coś pomorze ale spróbuj link wymagane konto na torrentach ale poszukaj w necie może znajdziesz na jakimś darmowym ..
  Odpowiedz
Musisz sobie poustawiać wszystkie funkcje pojazdu aby można było nim sterować.

W poprzednich edycjach NFS wszystko było poustawiane a teraz trzeba zrobić to samemu.

Jest pewien opis ustawień układu sterowania pojazdem ale w języku angielskim - TUTAJ
oraz jako takie tłumaczenie angielskiego posta przy pomocy Tłumacza Google z moją niewielką korektą:

Cześć,

Jestem klawiszowcem i obsługa jest najgorsza jak nadsterowność samochodu sprawia, że ​​granie jest niemożliwe. Więc co zrobiłem, to zainstalowałem NFS Shift 1, a także zainstalowałem patch 1.02 i ta poprawka uczyniła grę bardziej stabilną. Skopiowałem te same ustawienia, regulacji kierownicy w grze NFS Shift 2 i teraz mogę co najmniej kontrolować samochód. Musimy jednak czekać na poprawkę grafiki i wiele innych.
Ustawienia to:

Deadzone Układu Kierowniczego - 33%

Deadzone Przyspieszenia (przepustnicy Deadzone) - 12%

Deadzone Hamulca - 12%

Deadzone Sprzęgła - 12%

Czułość Układu Kierowniczego - 25%

Czułość Przyspieszenia (czułość przepustnicy) - 50%

Czułość Hamowania - 50%

Czułość Sprzęgła - 50%

Czułość Sterowania Prędkością - 100%

Nadzieję, że to pomaga klawiszowcom

W zasadzie okazuje się że jednak nowe edycje NFS są bardziej przestawione na granie padem lub kierownicą. Klawiatura powoli odchodzi do lamusa.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
No zobaczymy jak będzie to działać na nowych ustawieniach.

Fakt, teraz coraz częściej gry są pod kierownicę. Dobrze i źle.
Ktoś kto nie ma kierownicy to sobie nie zagra. Koszt bardzo dobrej kierownicy to około 1tyś zł ;P
  Odpowiedz
Kruchy jak grałem w nfs unleashed 2 czy jakoś tak odrazu jeździłem strzałkami więc nie wiem o co hossa :)
  Odpowiedz