Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

NSA, szpiegowanie - czy się tym martwicie?
amb00 napisał(a):Najlepiej przeczytaj ten artykuł: http://niebezpiecznik.pl/post/tor-jest-b...-rady-ale/
Co do RSA, najdłuższy klucz jaki złamano miał długość 768-bitów a ja tu mówię o kluczach o długości co najmniej 2048 bitów.

Nie wiem co ma piernik do wiatraka. Sam używam Tora, ale nie wiem co Ci z tej sieci. Jak wstawiasz coś na chomikuj, czy podobne serwisy, to owszem przydaje się, ale poza tym nie widzę sensu, żeby paranoicznie zabezpieczać się w taki sposób. Celem NSA jest zachowanie bezpieczeństwa narodowego, nikt nie przyzna się, że Cię szpiegował, jeśli nie zabezpieczą materiałów, które wskażą cię jako zagrożenie.

Po za tym dzięki analizie ruchu sieciowego i podstawionych routerach cebulowych możliwe jest namierzenie użytkownika sieci tor, jeśli wie się które miejsca często odwiedza i ma swoje rozpoznawcze zachowanie.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości