Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nokia 5310 - Ładowanie telefonu
Skleiłem klawiature telefonu "kropelką" i teraz nie niechce się ładować telefon. Dlaczego ?
Bo ja mam styl zupełnie z innej bajki .
  Odpowiedz
Napisz jaki model telefonu i dokładnie opisz miejsce gdzie to kleiłeś ?
  Odpowiedz
nokia 5310 dżojstik - kleiłem
  Odpowiedz
Znawcą nie jestem lecz nie raz to robiłem i podjerzewam że na płytkę kapnął ci klej... i doszło do zwarcia lub zablokowania funkcji ładowania...

[Obrazek: 13703_400.jpg]

Jeżeli dobrze to widzę to może pomóc wymiana płytki lecz nie wiadomo czy usterka gdzieś nie doszła dalej w podzespoły telefonu. Najlepiej daj do sprawdzenia do autoryzowanego serwisu. Za 20zł -40zł sam przegląd ci zrobią.

Sama taka płytka kosztuje na allegro do 20 zł - z przesyłką lecz nie wiadomo czy wymiana pomoże musi ktoś to sprawdzić ...
  Odpowiedz
A da się jakoś naładować byłbym bardzo wdzięczny, kiedyś słyszałem jak gość jakoś ładował, ale nie pamiętam jak:D
  Odpowiedz
masz znajomego ? który ma nokie dajesz mu baterie i on wkłada do telefonu i ładuje ja a jak naładuje daje ci i masz naładowana .
  Odpowiedz
nie mam znajomego to znaczy mam , ale on ma inną baterie .
  Odpowiedz
Jeśli znasz sie na lutowaniu i potrafisz obsłużyć Woltomierz możesz odpowiednio obrobić kabel ładowarki tzn uciąć go z jakieś 10 cm od końcówki którą wkładasz do telefonu, obrać z izolacji dwie żyły i je obielić cyna. Potem sprawdzasz na baterii które blaszki odpowiadają za ładowanie telefonu Zwykle są na baterii 3 blaszki i zwykle do ładowania służą 2 blaszki Prawa i lewa prawie nigdy środkowa. Delikatnie nożykiem bądź też igłą czyścisz styki i następnie lutujesz do baterii przygotowane wcześniej kabelki ale w taki sposób aby nie spowodować zwarcia i żeby przypadkowo nie przegrzać baterii lutownicą i podłączasz do ładowania po naładowaniu baterii odlutowujesz kabelki i czyścisz znowu styki (blaszki) i tak za każdym razem - ja tek robiłem i to działa :D
  Odpowiedz
Dam do naprawy ten telefon .
  Odpowiedz
jeśli masz ładowarkę to możesz oskrobać kable i podłączyć bezpośrednio do baterii. Ale nie wiem czy się opłaca :D I czy coś da.
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz