Nowe konto a punkty
|
30.12.2014, 20:51
czy jest w takim razie jakieś ograniczenie co do zachomikowywania plików? mogę chomikować wszystko bez ograniczen od innych?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
30.12.2014, 20:58
Wszystko bez ograniczeń, oprócz tych chomików, które nie zezwoliły na zachomikowenie. Wtedy po prostu ikonki zachomikowania nie ma, jeżeli jest, to wszystko możesz bez limitu . Co jakiś czas będziesz musiał tylko przepisać kod, ale to nie problem.
30.12.2014, 21:02
co to znaczy że nie zezwalają jak to wygląda? i czy opłaca się dawać takie ikonki? i czy jak np zrobie chomika który będzie miał powiedzmy wszystkie filmy jakie są u siebie to będę miał jakis przychód punktów i odwiedziny? mimo że to są zachomikowane pliki?
laikpc napisał(a):co to znaczy że nie zezwalają jak to wygląda?Po prostu nie chcą, żeby ich pliki były na cudzym chomiku, ale spokojnie takich Chomików jest ok. 15%. laikpc napisał(a):Czy jak np zrobie chomika który będzie miał powiedzmy wszystkie filmy jakie są u siebie to będę miał jakis przychód punktów i odwiedziny? mimo że to są zachomikowane pliki?Tak, będziesz dostawał normalnie punkty za pobrania tych plików, tylko osoba, która wrzuciła te pliki dostanie tyle samo ile ty. Przeczytaj sobie tutaj: http://chomikuj.pl/Punkty.aspx szczególnie punkt "Punkty za zachomikowane od Ciebie pliki"
30.12.2014, 21:33
A czy jak zaczne chomikować od innych to mimo iż będą od kogoś to ludzie skuszą się pobierać ode mnie? jesli dobrze zareklamuje i może zmienie wygląd chomika oraz zrobie bardziej przejrzystego ?
30.12.2014, 22:40
laikpc napisał(a):A czy jak zaczne chomikować od innych to mimo iż będą od kogoś to ludzie skuszą się pobierać ode mnie?Ludzie nie patrzą czyj to jest plik tylko pobierają. Zrób ładnie chomiczka i punkty będą same wpadać
31.12.2014, 01:34
Ja osobiście już 2-3 lata nie ładuje chomika nie reklamuje się itp. a codziennie zbieram nawet 3-5k punktów, dla mnie to trochę mało ale jak coś pobieram to najpierw chomikuje z innego konta a na głównym pobieram i na przemian w zależności gdzie jest transfer.
Generalnie nie zmieniam IP a widzę, że punkty dostaję No ale moje konta są już wieloletnie może to ma jakieś znaczenie. Jeśli chcesz chomikować od innych pliki , to musisz zadbać przede wszystkim o reklamę , dobre opisy plików, rozsądne ułożenie folderów na chomiku i stale dbać , by pliki były aktualne (tzn. jak jest jakaś nowość to musisz to chomikować jak najszybciej) i przede wszystkim trzeba wiedzieć od kogo warto chomikować, jak chomikujesz od kogoś kto wstawia gry/programy to warto się upewnić czy te gry działają, nie ma z nimi problemów itp. tak samo film, jaka jakość, czy nie jest opisany przez kogoś jako lektor a po sprawdzeniu są napisy itp. Kopiując pliki od kogoś jesteś traktowany jakby to były twoje pliki, masz mniej roboty z wstawianiem ale jak będziesz kopiował kiepskie pliki /wstawki czy jak to nazwać to nie będą od ciebie pobierać. |