Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nowe konto a punkty
czy jest w takim razie jakieś ograniczenie co do zachomikowywania plików? mogę chomikować wszystko bez ograniczen od innych?
  Odpowiedz
Wszystko bez ograniczeń, oprócz tych chomików, które nie zezwoliły na zachomikowenie. Wtedy po prostu ikonki zachomikowania nie ma, jeżeli jest, to wszystko możesz bez limitu ;). Co jakiś czas będziesz musiał tylko przepisać kod, ale to nie problem.

Odpowiedz
co to znaczy że nie zezwalają jak to wygląda? i czy opłaca się dawać takie ikonki? i czy jak np zrobie chomika który będzie miał powiedzmy wszystkie filmy jakie są u siebie to będę miał jakis przychód punktów i odwiedziny? mimo że to są zachomikowane pliki?
  Odpowiedz
laikpc napisał(a):co to znaczy że nie zezwalają jak to wygląda?
Po prostu nie chcą, żeby ich pliki były na cudzym chomiku, ale spokojnie takich Chomików jest ok. 15%.

laikpc napisał(a):Czy jak np zrobie chomika który będzie miał powiedzmy wszystkie filmy jakie są u siebie to będę miał jakis przychód punktów i odwiedziny? mimo że to są zachomikowane pliki?
Tak, będziesz dostawał normalnie punkty za pobrania tych plików, tylko osoba, która wrzuciła te pliki dostanie tyle samo ile ty. Przeczytaj sobie tutaj: http://chomikuj.pl/Punkty.aspx szczególnie punkt "Punkty za zachomikowane od Ciebie pliki"

Odpowiedz
A czy jak zaczne chomikować od innych to mimo iż będą od kogoś to ludzie skuszą się pobierać ode mnie? jesli dobrze zareklamuje i może zmienie wygląd chomika oraz zrobie bardziej przejrzystego ?
  Odpowiedz
laikpc napisał(a):A czy jak zaczne chomikować od innych to mimo iż będą od kogoś to ludzie skuszą się pobierać ode mnie?
Ludzie nie patrzą czyj to jest plik tylko pobierają. Zrób ładnie chomiczka i punkty będą same wpadać ;)

Odpowiedz
Ja osobiście już 2-3 lata nie ładuje chomika nie reklamuje się itp. a codziennie zbieram nawet 3-5k punktów, dla mnie to trochę mało ale jak coś pobieram to najpierw chomikuje z innego konta a na głównym pobieram i na przemian w zależności gdzie jest transfer.
Generalnie nie zmieniam IP a widzę, że punkty dostaję :P No ale moje konta są już wieloletnie :P może to ma jakieś znaczenie.

Jeśli chcesz chomikować od innych pliki , to musisz zadbać przede wszystkim o reklamę , dobre opisy plików, rozsądne ułożenie folderów na chomiku i stale dbać , by pliki były aktualne (tzn. jak jest jakaś nowość to musisz to chomikować jak najszybciej) i przede wszystkim trzeba wiedzieć od kogo warto chomikować, jak chomikujesz od kogoś kto wstawia gry/programy to warto się upewnić czy te gry działają, nie ma z nimi problemów itp. tak samo film, jaka jakość, czy nie jest opisany przez kogoś jako lektor a po sprawdzeniu są napisy itp.
Kopiując pliki od kogoś jesteś traktowany jakby to były twoje pliki, masz mniej roboty z wstawianiem ale jak będziesz kopiował kiepskie pliki /wstawki czy jak to nazwać to nie będą od ciebie pobierać.
  Odpowiedz