Mam w jednej kolumnie jakieś tam cyfry. Chciałbym w jakiś sposób usunąć zdublowane
komórki, czyli takie w którym występuje już ta sama liczba.
Jak to zrobić?
Ewentualnie jakim innym programem jeśli się nie da w Open Office?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Open Office - Calc, usuwanie zdublowanych komórek.
|
06.04.2012, 21:39
Witam.
Mam w jednej kolumnie jakieś tam cyfry. Chciałbym w jakiś sposób usunąć zdublowane komórki, czyli takie w którym występuje już ta sama liczba. Jak to zrobić? Ewentualnie jakim innym programem jeśli się nie da w Open Office? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.04.2012, 14:52
Możesz to zrobić za pomocą wyszukiwarki. Kliknij Ctrl + F a potem wpisz liczbę, którą chcesz usunąć. Wybierz Find All (Znajdź wszystkie), liczby powinny się podświetlić. W polu Replace With (Zamień na, czy coś takiego) nie wpisuj nic i kliknij na Replace All (Zamień wszystkie). Mam nadzieję, że to pomoże
Zapraszam na mojego chomika Znajdziecie tam książki różnego rodzaju.
28.05.2012, 17:26
Nie bardzo się zrozumieliśmy.
Załóż, że nie wiem czego szukać. Mam plik xls i w nim kolumnę z kilkoma tysiącami wierszy. W każdej komórce mogą być te same dane, lub inne. Jak zrobić, żeby program sam wyszukał zdublowane komórki? Zaznaczam, że to różne dane więc nawet nie wiem czego szukać. Dlatego program sam musi wiedzieć, które komórki są zdublowane... |