Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Opera - problem z wyświetlaniem
Wchodzę dziś rano w przeglądarkę i po otwarciu cały ekran zielony (nie licząc paska od windows). Opera w lewy górnym rogu ma menu i jak tam kliknę to pojawia się normalnie lista gdzie mogę wejść w ustawienia lub wyłączyć przeglądarkę. Jednak po wejściu w ustawiania okno zmienia sobie kolorek na biały, a potem znów zielony.

Jak jeżdżę po oknie mogę klikać wszystko, jednak nie wiem co. Na stronie głównej mam kafelki ze stronami i wszedłem na youtube, ale stronka zrobiła się biała.

W zeszłą sobotę instalowałem tylko dodatek zmiany ip. Jednak on jest na pewno nieaktywny teraz.

Jak rozwiązać problem, nie tracąc danych, zakładek, idt.?

Zainstalowałem Operę Beta, aktualizowaną co 2 tygodnie. Nie gryzie się ona z oficjalną wersją Opera Stable 24.0.1558.64 i działa normalnie.

Teraz jak przenieść z popsutej przeglądarki na działającą: zakładki z głównej (kafelki), zakładki ze schowka, dane formularzy, z poziomu zewnętrznego, nie przeglądarki?
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Próbowałem zrobić backu[ przez FavBackup 2.0.2 ale coś profilu nie chce wykryć i lipa :(

Więcej programów nie mogę znaleźć :P
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
  Odpowiedz
Tutaj masz informacje dotyczące kopii zapasowej wykonywanej ręcznie, skoro nawigacja w przeglądarce padła. http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/backup.html
Gdybyś nie mógł dowiedzieć się gdzie znajdują się wszystkie pliki przeglądarki potrzebne do wykonania kopii, to poszukaj po nazwach plików w google uwzględniając fakt, że to beta. Zapisz sobie gdzie te pliki powinny się znajdować, abyś później wiedział gdzie je nadpisać.

Lepiej jest naprawić coś niż zmieniać swoje preferencje co do wersji przeglądarek. Jeśli natomiast chcesz tylko przenieść pliki do wersji stabilnej, to po prostu odnalezione przez Ciebie pliki, o których wspominają na stronie Opery, a które należą do bety, nadpisz na wersji stabilnej. Jak cchesz spróbować naprawić, to pokombinuj tak...

Po zrobieniu kopii wspomnianych plików, usuń przeglądarkę, przeszukaj komputer w poszukiwaniu pozostałości po niej.
Nie wiem jakie będą ścieżki w becie, bo ja w ogóle nie mam na komputerze Opery.
partycja:\Program Files\Opera
partycja:\Documents and Settings\Nazwa konta\Dane aplikacji\Opera
Poszukaj też w "partycja:\Users\Nazwa_Usera\AppData\" pod hasłem Opera. Usuń wszystko, a później CCleanerem lub podobnym programem przeskanuj i oczyść komputer.

Jak już wszystkiego się pozbędziesz, to wyłącz wszystko co zbędne i zainstaluj przeglądarkę ponownie, oczywiście musisz mieć gdzieś zapisany plik instalacyjny. Jeśli po instalacji program dalej będzie działał niewłaściwie, to przeinstaluj sterowniki karty graficznej, jave, flasha, zobacz co instalowałeś tuż przed wystąpieniem problemu i pozbądź się tego, jeśli nic nie pomoże. Sprawdź też, czy nie masz oprogramowania ograniczającego prędkość sieci, np. do poprawy pingu itp. Miałem podobny problem z aplikacją mojej kary sieciowej i Chrome, co prawda zielonego i białego tła nie było, ale karty przeglądarki ładowały się b. długo i niekompletnie, nawet te z ustawieniami itd.
  Odpowiedz
Zrobiłem kopię wszystkiego z C:\Users\Damian\AppData\Roaming\Opere Software\Opera Stable
Tu na 100% będą te dane zapasowe.

Operę Beta odinstalowałem, bo to niestabilna wersja. Popsutą Operę Stable także odinstalowałem i zainstalowałem z oficjalnej strony, ale dalej to samo. Więc muszę dokładnie wyczyścić komp z pozostałości i może coś z tego wyjdzie.

Pierwsze co, to myślałem, że to wina Adobe Flash, jednak ponowna instalacja nic nie zmieniła.
Wieczorem pokombinuję.
  Odpowiedz
Możliwe, że w tle działa aplikacja, która zakłóca pracę przeglądarki.
  Odpowiedz
Przeglądarkę odinstalowałem, przez Revo Uninstaller, który skanuje i usuwa pozostałości. Potem uruchomiłem ponownie system. Następnie skan Malwarebytes Anti-Malware i na koniec CCleaner. Kolejno po świeżej instalacji, przeglądarka uruchamia się i nadal to samo.

Hmm. ostatnio nic nowego nie instalowałem. Żadne dodatkowe aplikacje nie chodzą w tle. W menadżerze zadań nic podejrzanego nie ma. Pozostały: sterowniki karty graficznej i java.
  Odpowiedz
U mnie ostatnio winda zainstalowała jakieś lipną aktualizacje, przez co przeglądarki, czasem dziwnie się zachowują.
  Odpowiedz
Nie wiem jak, to rozwiązać. Na razie zmieniłem przeglądarkę. Poczekam, aż opera wyda kolejną oficjalną wersję i wtedy coś zacznę działać.
  Odpowiedz
Zainstalowałem z oficjalnej strony najnowszą oficjalną wersję o numerze 25.0.1614.68 i działa. Mam nadzieje, że tak pozostanie.

Od razu lepiej strony chodzą :)
  Odpowiedz
Podobny problem występował swego czasu na iPhone. Dopiero aktualizacja pomogła, więc widzę że nie tylko Ty szukałeś pomocy.
  Odpowiedz