Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ostatnio oglądane filmy
da Vinci napisał(a):Właśnie oglądałem polski film pt. "Symetria"
Dobry film, jak na polskie warunki zrealizowany nieźle. Porusza ciężką tematykę, ale bohater wcale nie przemienia się w "gruboskórnego". Nie zgodzę się tu z Tobą. Obejrzyj jeszcze raz.
Z polskich filmów poruszających tematy codzienności niektórych ludzi- EDI. Ciężki film, ale warto obejrzeć.
  Odpowiedz
Symetria, to bardzo dobre kino jak na polskie warunki. O zmianie głównego bohatera można dyskutować. Dla jednych będzie to zmiana na złe, dla drugich na dobre. Wydaje mi się, że wewnętrznie się nie zmienił, a tylko zaczął dobierać bardziej drastyczne środki do realizowania swoich celów. Tak naprawdę w środku był taki od samego początku.
KoneserzyKina.pl recenzje blu-ray, blog filmowy
  Odpowiedz
Mi się podobają "Igrzyska Śmierci". Polecam! ;)
  Odpowiedz
Elizjum i wczorajszy film (nie pamiętam nazwy) leciał o 20:20 w TVP, bodajże.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Elizjum to dno i trzy metry mułu. Najgorszy film roku, fabuła posiada takie błędy logiczne, że aż strach pomyśleć kto to napisał?
KoneserzyKina.pl recenzje blu-ray, blog filmowy
  Odpowiedz
W świątecznym klimacie 12 Świątecznych randek - po prostu cud, miód i orzeszki. Z miłą chęcią dopiszę sobie ten film na listę moich świąteczno tematowych produkcji - obok Actually love, Listy do M....
;)
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Ostatni film, był To tylko seks.Bardzo piękny film opowiadający o dziewczynie i o chłopaku, którzy razem uprawiali w nocy, wiecie sami co:D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
Oglądam ostatnio 4 sezon The Walking Dead. Nie zawiodłem się, reżyser znowu trzyma poziom.
  Odpowiedz
A ja z nudów (ekhm, no uczelnia dopiero od 7...) - oglądam Kryminalnych - kocham Marka Włodarczyka :P

Oprócz tego ostatnio rzuciłam się na takie komedie romantyczne w świątecznym klimacie, może ktoś też będzie miał ochotę? ;)
Świąteczne zaręczyny
Czekając na cud
Christmas with a capital C
A Christmas wedding date
The Christmas Card
Free Your Mind!
  Odpowiedz
-Bunt (1967) Oceniając nawet w dzisiejszych czasach można się zadziwić filmem, fabułą i zakończeniem, chociaż nie tak jak w wypadku innych lepszych filmów (A takich jest dużo) Film po latach trzyma klimat, ale nie dla wszystkich. Dobry, a przy okazji można polecić do obejrzenia 12 Gniewnych ludzi, czy Most na rzece Kwai.

-Zniewolony(2013) Kolejny film o murzyńskiej niedoli, ale za to jaki!? Dla mnie film Django się przy nim chowa, i znając tendencje autorów przyznawania Oscara myślę, że wygra (chociaż jest kilka ważnych konkurentów). Świetna muzyka, aktorstwo. Kawał dobrego kina.

-Grave Encounters(2011) Hmm jednym słowem? Ch**owe. Nie aż tak żeby nie obejrzeć tego pseudo horroru. Myślę, że był planowany do wystraszenia małolat. Reżyser chyba wychodził z założenia, że szczegół tkwi w prostocie, lecz nie zawsze tak jest. Tanie efekty specjalnie, kiepska fabuła, ale zabawny przynajmniej :)

-Imaginaerum(2012) Nie dla wszystkich odbiorców. Świetna muzyka Nightwisha komponująca się z filmem. Fani będą zachwyceni, a rodzice z dziećmi spełnieni. Taki typowo fantasy, ale z tym wyjątkiem, że potrzeba włączyć myślenia by coś dostrzec, więc również nie dla wszystkich.
  Odpowiedz