Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pegasus - stare dobre czasy :D
Również kocham tę klasykę, wiele bardziej to wolę niż jakieś te dzisiejsze konter srajki, kall of ***** czy jakieś gie te sra. Gdyby nie to nawet te gry by dzisiaj nie istniały.
Pamiętam te stare dobre czasy jak się grało zrodziną. I matula se pograła i starszy w Tanki czy Galaxian. Ja gram w to cały czas i udzielam się na forach o tej tematyce, na kompie mam chyba całą możliwą kolekcję romów, lecz emulator to już nie to samo co konsola, a jeśli nawet to myślę że te czasy już nie wrócą.
KruchyFix na zdjęciu model tego pegasusa to chyba IQ-502, też go miałem dobra lokata i jeszcze cartridg ze Złotą Piątką widzę, chłopie nawet nie wiesz co ty za skarb miałeś ;) a w ekranie gierka Go Dizzy Go! :)

PS: Kasetę to się wkłada do magnetofonu a dyskietkę do stacyjki przy komputerze. Nośnik danych tej konsoli się nazywa cartridg (czyt. kartridż) i pamiętajcie by nigdy tego nie mylić.
  Odpowiedz
Ja w trakcie porządków w Piwnicy znalazłem swojego pegasusa, niestety już nie działa ale go sobie naprawie :) Cale szczęście ze potrafię takie rzeczy robić samemu :D
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz
Oj, ja to sporo czasu przesiedziałem przed pegasusem. Co za czasy...
  Odpowiedz
Tak, to były czasy :D
Do dzisiaj mam gdzieś dyskietki w piwnicy.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Ja nadal mam Pegasusa w pudełku, tylko nie chce za bardzo współpracować z telewizorem ;(
Dyskietki też są, mam do nich sentyment i nie wyrzuciłbym ich do kosza.
Tanki wymiatały, ja jeszcze pykałem w olimpiadę, mario, bros brothers (coś takiego) i contrę ;)
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Mario :D Matko, kiedy to było...
  Odpowiedz
Do dziś pamiętam ten stres, gdy orzełek dostawał po dopie w Tankach Połamany
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Do grania online polcam nesbox.com - można grać w przeglądarce na multi ;)
  Odpowiedz
Pamiętam jak pewnego razu nawalałem w gierki od rana do późna w nocy. Tak było przez chyba tydzień, ferie wtedy były. :D Skończyło się tym, że bolały mnie kciuki i unerwienie było wrażliwe. Połamany
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Heh, miałem podobnie Diablo. Z tą różnicą, że mi w wieku 5 lat założyli okulary Połamany
Chodziło się przez rok ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz