![[Obrazek: scaled.php?server=580&filename=zupazkrew...res=medium]](http://desmond.imageshack.us/Himg580/scaled.php?server=580&filename=zupazkrewekami.jpg&res=medium)
Składniki
1 litr bulionu drobiowego
25 dkg obranych krewetek koktajlowych
1 papryczka chili
1 mała cebula
1 marchewka
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżka białego octu winnego
1 łyżka czystej wódki
sól, pieprz do smaku
2 łyżki mleka
1 żółtko
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. W rondlu doprowadzić do wrzenia, dodać papryczkę chili, wódkę, olej sezamowy, cebulę i obraną i pokrojoną w cienkie paseczki marchewkę. Gotować powoli około 10 minut, posolić do smaku. Dodać wypłukane krewetki, gotować kolejne 5 minut. Żółtko zmiksować z mlekiem, powoli mieszając dodać do zupy, nie gotować. Przed podaniem posypać zieleniną.