Ping
|
31.12.2012, 16:31
Miałem pewne problemy z systemem na laptopie, więc dałem opcję "odśwież system" z nadzieją że to pomoże... Niestety pojawił się następny problem. Gdy przeglądam neta czy coś podobnego to nic nie czuję, ale jak włączę grę to ping skacze tak 30-40ms a co jakieś dziesięć sekund ponad 1000ms przez co strasznie utrudnia to grę. Wyłączałem już procesy które zżerają neta i czyściłem rejestr za pomocą CCleaner'a. Wie ktoś jak mogę rozwiązać ten problem? Jak robię różne ping testy to wyniki są całkiem w porządku. I czy jeśli zrobiłbym format laptopa to coś by to dało? Z góry dziękuje za pomoc.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
31.12.2012, 16:44
Po pierwsze ping (opóźnienie) w grach zależy od wielu czynników, przede wszystkim od tego
jak daleko od Ciebie znajduje się serwer. Jeśli na speedtest.net Twój ping to 30-40 ms to nie jest to wina systemu i żadna optymalizacja czy format systemu nie pomoże. Najlepiej sprawdź czy na innych serwerach w grze występują podobne problemy. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
31.12.2012, 16:44
Nie martw się cała polska ma problem z Internetem radiowym
![]() Też borykam się z tym problemem także moi znajomi z innych części krajów. nie wiem czym to spowodowane jest. ![]()
Na wszystkich grach i serwerach ta sama sytuacja
![]() ![]() ![]()
31.12.2012, 18:05
Ściągnij program HLTooLz.
Na pewno znajdziesz jak on działa, jak nie pisz na pw. PS: Nie tylko zmniejsza w cs, ale ogólnie zmniejszy ci ping ten program
31.12.2012, 19:03
To nie pomoże ... Użytkowniku wyżej.
Mam takie pytanko a czasami ci zrywa połączenie? ![]()
31.12.2012, 21:49
ADRIANUSS napisał(a):Mam takie pytanko a czasami ci zrywa połączenie? Zrywało tylko, jak miałem zainstalowane hamachi... takto nigdy.
31.12.2012, 22:09
Z neosyfem tak czasami bywa. Zobacz też czy nie pobierają się jakieś aktualizacje, ale to raczej wina neo. Możesz też spróbować się przełączyć na inne serwery DNS, czasem pomaga.
31.12.2012, 22:12
01.01.2013, 19:29
Dziwne trochę ale dziś wchodzę na grę League Of Legends i tak jak przez ostatni tydzień co chwile lagi były, tak teraz się jakoś unormowało i ping przez całą grę miałem 52-54. Sam nie wiem co się stało.
|