Pamiętacie swoje przeboje do poduszki?
Piosenka z dzieciństwa
|
Pamiętacie piosenki, które za najmłodszych lat śpiewały Wam mamy lub babcie? Dzisiaj przypomniałem sobie pewną sytuację z niemowlęcych czasów, kiedy leżałem w objęciach mojej kochanej rodzicielki na bujanym fotelu, a ona śpiewała mi Czarne Jagódki.
Pamiętacie swoje przeboje do poduszki? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Ahh to były czasy,kiedy to byłem mały mama brała mnie na kolanka i zaczynała śpiewać mi To Nasz Papa Smerf.To była moja najlepsza piosenka,chciałem,żeby mi mama zawsze śpiewała i tak było właśnie.Nawet gdy stawałem rano,prosiłem babcię,żeby mi zaśpiewała tą prześliczną piosenkę.Mam śpiewała mi jak kładłem się spać,przy tej piosence zawsze zasypiałem i spałem słodko.T
To były czasy,dzięki Buhahy za przypomnienie, jak by nie ty to bym sobie tego nigdy nie przypomniał.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
12.08.2013, 10:35
U mnie to była standardowa piosenka
tekst: aaa aaa aaa Były sobie kotki dwa aaa aaa aaa szaro bure szaro bure oby dwa więc śpij bo gdy pierwsze gwiazdki z księżycem zasną to będzie im ogromny wstyd ,że one zasneły a nie ty aaa aaa aaa... dalej już nie pamiętam
12.08.2013, 14:40
Aaaach śpij kochaaanie, jeśli gwiazdkę z nieba chceesz-dostaniesz
12.08.2013, 15:05
Ja pamiętam z najmłodszych lat kosi kosi łapki
Zawsze babcia sie tak ze mną bawiła ale to raczej nie do poduszki
12.08.2013, 20:23
Ja pamiętam najbardziej tą:
Wlazł kotek na płotek i mruga, ładna to piosenka, nie długa. Nie długa, nie krótka, lecz w sam raz, zaśpiewaj koteczku, jeszcze raz.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
13.08.2013, 02:48
Nie pamiętam co mi śpiewała moja Mama, ale ciekawe czy moja córcia pamięta, że do snu puszczałem jej Iron Maiden i Black Sabbath. I w ten to sposób weszło jej to w krew, do dzisiaj nie słucha innej muzyki, tylko rocka.
19.08.2013, 15:27
Czy weszło to w krew, hmm, może w jakimś stopniu, ale to co słuchamy w kołysce, niekoniecznie musi być wyznacznikiem naszego późniejszego gustu. Od najmłodszych lat faszerowano mnie wszelkiego rodzaju muzyką folklorową i disco polo, której naprawdę szczerze nienawidzę. Mam zupełnie inny gust muzyczny niż moja rodzina.
Ja pamiętam najbardziej to jak mnie mama lub dziadek brali na kolana i śpiewali Jechał sobie Pan, Pan, Pan, na koniku sam, sam, sam a za Panem jechał chłop na koniku hop, hop, hop. Albo też Ogórek, czy koci koci czy jakoś tak
A i jak miałem koło trzech lat to tata mi śpiewał coś o gwiazdach, kocie chyba to było coś takiego, noc jest po to aby spać, gwiazdki święcą i migoczą jak zobaczy je kot kulawy i coś tam, albo o ptaszkach, z resztą nie pamiętam było to strasznie dawno ponad 10 lat temu "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
|