Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pliki chronione prawem autorskim a ich kopia
Witam, czy jeśli zrobiłem kopie pliku (na chomiku, do foldery prywatnego) a jego drugą kopię udostępniłem publicznie na chomiku i została ono usunięta przez administrację, to czy kopia w prywatnym folderze również będzie usunięta?
  Odpowiedz
tak też zostanie skasowana, nawet jak byś zrobił 100 kopii to też usuną ;]
  Odpowiedz
No nie wiem plik zazwyczaj jest usuwany 1 a nie wszystkie jego kopie inaczej przy zablokowaniu plików największych gigantów tysiące osób nie miało by tego filmu a tak nie jest.

Najlepiej przechowywać jednak kopię na innym chomiku.
  Odpowiedz
Mówiąc kopia myslałem o opcji skopiuj plik w chomiku, nie uploadowaniu drugi raz do prywatnych. Wy również?
  Odpowiedz
Nikt nie mówił o wgrywaniu drugi raz pliku tylko o skopiowaniu na chomiku.
  Odpowiedz
Nie skasują, ale zablokują ci kopię do publicznego dostępu, jeśli będzie dostępna w folderze zahasłowanym bądź ukrytym.
To wiem na 100%. W przypadku kopii dostępnej publicznie w innym folderze, najczęściej obie są kasowane bądź blokowane, ale zdarza się, że tej drugiej nie znajdą od razu.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Nie skasują Ci tego, tylko zablokują , aby nie mogło być wykorzystywane publicznie.
  Odpowiedz
Podaję jako ciekawostkę
Cytat:Witamy!

Otrzymaliśmy zgłoszenie, iż na Twoim Chomiku znalazły się nieautoryzowane pliki chronione prawem autorskim:

Baby sa jakies inne VODRip.txt (folder: Baby są jakieś inne)

Wydawca lub dystrybutor tych plików skierował do nas prośbę o uniemożliwienie dostępu do tych plików.
Pliki zostały usunięte.

Zamieściłem na chomiku plik tekstowy z bezpośrednim adresem do pliku na moim serwerze ftp i też usunęli plik txt. Więc administracja nie jest głupia, a wręcz sprytna. A myślałem, że to będzie rozwiązanie problemu.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
no nie wiem , mi skasowali w prywatnym 3 filmy i żeby było ciekawie nawet nie zdążyłam 2 wrzucić na stronę główną :D
[Obrazek: promyczek_xxpwwhr.png]
  Odpowiedz