Czy zgadzacie się z tym stwierdzeniem że gdyby nie serwis Allegro to Poczta Polska dawno by upadła ?
Poczta polska?
|
Czy zgadzacie się z tym stwierdzeniem że gdyby nie serwis Allegro to Poczta Polska dawno by upadła ? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
07.01.2012, 17:38
No niewiem czy to jest prawda , ale nadal można na poczcie spotkać emerytów i rencistów którzy opłacają bieżace rachunki. Często tam chodzę. A także widzę że jest naprawdę dużo ludzi które wysyłają paczki. Moje zdanie jest takie - że gdyby poczta miała dobrą konkurencję to inaczej by traktowali klienta a także obsługa by była bardziej profesjonalna.
08.01.2012, 00:13
Początkowe stwierdzenie jest śmieszne, chociaż nieprawdziwe. Pomijając emerytów i rencistów na poczcie można spotkać także mnie. Pomijając paczki, spora część usług PP świadczy w sektorze urzędowym, czyli przesyłanie wezwań, ponagleń, zatwierdzeń i nie wiem czego jeszcze. Oczywiście spora część ich przychodów jest czysto „allegrowa” czyli paczki rożnych rozmiarów.
Karolina ma 100% racji w kwestii konkurencji – monopol pozwala im pracować jak chcą i kiedy chcą, o zupełnie niesłusznych strajkach nie wspominając. |