Dodam, że jeszcze nie zdążyłem zainstalować antywirusa. Czyżbym stał się ofiarą dowcipnisia?
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Podglądanie ludzi przez kamerkę?
|
16.01.2014, 22:08
Niedługo po zakupie laptopa zakleiłem kamerkę "tak na wszelki wypadek". Dzisiaj trochę skypowałem z dziewczyną, zapomniałem zakleić i po jakimś czasie zawyła syrena rodem z avasta po czym dźwięk połączenia gdybym je wykonywał i odebrał jakiś facet. Próbowałem się jakoś skomunikować ale najwyraźniej mnie nie słyszał. Odpaloną miałem jedynie przeglądarkę i nic więcej... tak jakby coś działało w tle.
Dodam, że jeszcze nie zdążyłem zainstalować antywirusa. Czyżbym stał się ofiarą dowcipnisia? "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
16.01.2014, 23:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.01.2014, 23:26 przez Swordancer.)
Za mało danych żeby coś poradzić. Przeskanuj antywirusem, może haker przy użyciu trojana zadzwonił sam do siebie.
17.01.2014, 00:43
Wygooglowałem, że są cwaniaczki, którzy podrzucają do komputera plik o nazwie number.txt w którym kryją się numery telefoniczne, a rozmowa z nimi jest kolosalnie droga. Dzieje się tak dzięki mobilnemu połączeniu komputera z internetem, które rzeczywiście posiadam
Na chwilę obecną antywirus wykrył keyloggera i kilka innych złośliwych oprogramowań. Szczerze mówiąc to się zmarszczyłem... "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
17.03.2014, 03:24
Wyłącz usługę Pomoc Zdalna.
Jest to dobra droga do panowania nad Twoim sprzętem. Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
17.03.2014, 13:21
Na chwilę obecną wszystko ogarnięte. Dosadnie przeskanowałem komputer, oczyściłem ze zbędnych plików itd, a rachunek za internet przyszedł bez żadnych dodatkowych obciążeń. Nie mam zielonego pojęcia co to mogło być.
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |