Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Podglądanie ludzi przez kamerkę?
Niedługo po zakupie laptopa zakleiłem kamerkę "tak na wszelki wypadek". Dzisiaj trochę skypowałem z dziewczyną, zapomniałem zakleić i po jakimś czasie zawyła syrena rodem z avasta po czym dźwięk połączenia gdybym je wykonywał i odebrał jakiś facet. Próbowałem się jakoś skomunikować ale najwyraźniej mnie nie słyszał. Odpaloną miałem jedynie przeglądarkę i nic więcej... tak jakby coś działało w tle.

[Obrazek: 7dee8d89-afe4-445e-af9b-bde80d88c2a2.file]

Dodam, że jeszcze nie zdążyłem zainstalować antywirusa. Czyżbym stał się ofiarą dowcipnisia?
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Za mało danych żeby coś poradzić. Przeskanuj antywirusem, może haker przy użyciu trojana zadzwonił sam do siebie. Haha
  Odpowiedz
Wygooglowałem, że są cwaniaczki, którzy podrzucają do komputera plik o nazwie number.txt w którym kryją się numery telefoniczne, a rozmowa z nimi jest kolosalnie droga. Dzieje się tak dzięki mobilnemu połączeniu komputera z internetem, które rzeczywiście posiadam Auc

Na chwilę obecną antywirus wykrył keyloggera i kilka innych złośliwych oprogramowań.

Szczerze mówiąc to się zmarszczyłem...

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Wyłącz usługę Pomoc Zdalna.
Jest to dobra droga do panowania nad Twoim sprzętem.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Na chwilę obecną wszystko ogarnięte. Dosadnie przeskanowałem komputer, oczyściłem ze zbędnych plików itd, a rachunek za internet przyszedł bez żadnych dodatkowych obciążeń. Nie mam zielonego pojęcia co to mogło być.

Odpowiedz