P.S Może to pomoże. Jakaś gra w miarę na prezent, żeby była jakaś fajna tego typu dla młodego chłopaka (15lat). Sam grałem, a nawet czasem coś mi się zdarzy odświeżyć, ale z czasem już wyrosłem z tego typu zabaw
Polecicie jakieś fajne gry RPG?
|
23.01.2014, 22:53
Tak jak w temacie. Polecicie jakieś fajne gry RPG, cRPG? Coś na kształt Diablo, Sacred, Gothic, TES-ów?
P.S Może to pomoże. Jakaś gra w miarę na prezent, żeby była jakaś fajna tego typu dla młodego chłopaka (15lat). Sam grałem, a nawet czasem coś mi się zdarzy odświeżyć, ale z czasem już wyrosłem z tego typu zabaw Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
24.01.2014, 03:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.01.2014, 03:16 przez Swordancer.)
Risen, obie części, naprawdę klimatyczna gra w stylu Gothica.
24.01.2014, 03:22
Ooo o tym zapomniałem Hmm a coś jeszcze z nowszych dałoby radę? Jakiś wybór będę miał większy. Risen też niezła opcja, sam pykałem trochę.
24.01.2014, 03:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.01.2014, 03:46 przez Swordancer.)
Dużo osób poleca mi Wiedźmina, chociaż nie grałem, bo mam uraz do samej postaci.
Wymieniłeś wszystkie moje ulubione rpg, chociaż może coś pominąłem w pamięci. Dodam jeszcze Dragon Age, jak na crpg genialny. W tym roku ma wyjść DA Inkvisition. Dwójka była kompletnym niewypałem, ale pierwsza część genialna, nawet mimo tych dlc, które wymuszały wręcz ich zakup. Wspomnę też o Mass Effect, po trójce do tytułu nie wracam, ale gra świetna. To nie fantasy tylko SiFi, ale i tak wciąga jak diabli.
24.01.2014, 03:57
No i już mam z czego wybierać. Reputka leci, a DragonAge faktycznie genialny
24.01.2014, 04:08
O, i jeszcze przypomnę o Neverwinter. Gra boska, ja pamiętam te dodatki w które pykałem, szczególnie Hordy Podmroku, mistrzostwo. Już klasyk, ale genialny. Dwójka też jest bardzo dobra wyróżniając dodatek Maska Zdrajcy.
24.01.2014, 04:31
Grało się, oj grało . Dużo pamiętnych nocek nieprzespanych przez nią było, bo tak wciągała. Będzie z czego wybierać. A jeszcze sobie takiego klasyka przypomnij jak Planscape Torment Stara, leciwa, ale fabułę też ma niezłą.
24.01.2014, 16:29
24.01.2014, 19:13
Oj tam oj tam Ghotic i TES-y też są niezłe. Morrowind pamiętny tak samo jak Oblivion To wtedy było katowanie kompa, tak samo jak Ghotic2 z dodatkiem, albo Ghotic3, którą tą grą się ogrywałem. Pamiętne czasy gier typu: Diablo, Sacred, Planscape Torment, Nevrminter, czy chociażby Baldur's Gate o której mało osób wspomina. Stare czasy się wspomina miło. Mimo że grafika teraz odstaje, a łatki wszystkiego nie naprawiają to i tak fabuła potrafi zatkać nawet dzisiaj i z chęcią się łoiło smoki, orki, gobliny czy to w Neverwinter/Gothicu/Sacredzie/Morrowindzie.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości