Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Postawienie własnego darmowego forum do testów
Chciałbym zrobić własny styl na forum.
Forum jest oparte o phpBB, dokładnie w stopce jest napisane Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Na jakim darmowym serwerze takowe forum wygląda? Z czym to się ,,je''?
Jakie pliki należałoby skopiować by modyfikować istniejący styl?
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Na pewno pliki css, oraz html jeżeli chcesz zmienić wygląd strony.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Mam dostęp do FTP, chodzi mi o które pliki dokładnie chodzi by odwzorować tylko wygląd strony.
Żadne kopiowanie bazy danych etc., bez tego chyba się obejdzie.
Pobrałem cały styl który chcę modyfikować, foldery imageset, template i theme.

Odpowiedz
Zrób screena ftp i podrzuć..
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
(14.11.2015, 13:41)Suicider napisał(a): Chciałbym zrobić własny styl na forum.
Na jakim darmowym serwerze takowe forum wygląda? Z czym to się ,,je''?
Jakie pliki należałoby skopiować by modyfikować istniejący styl?

Pierwszego pytania w ogóle nie rozumiem, na jakim forum wygląda? Napisz dokładnie o co Ci chodzi.
Co do pytania drugiego, skoro pobrałeś gotowy styl (theme) to właśnie w jego folderach te forum modyfikujesz. Sam napisałeś że pobrany przez Ciebie motyw ma foldery imageset, template i theme tam musisz zacząć swe poszukiwania. Jeśli chodzi o tworzenie i modyfikowanie najlepiej postawić lokalny serwer i na nim całe forum umieścić dzięki czemu praca będzie szybka i sprawna. Nie będziesz zmuszony kopiować każdego zmodyfikowanego pliku przez ftp na swój serwer zewnętrzny.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Zainstaluj forum i edytuj swój styl zamieniając grafiki na własne. W pobranym stylu są na pewno jakieś pliki graficzne, przyciski, loga, tło, ramki itp. Po prostu podmieniasz / edytujesz obrazki i w ten sposób tworzysz swój własny styl na podstawie jakiegoś innego.

Moim zdaniem MyBB jest łatwiejsze od phpBB, ale to już twoja decyzja.

Odpowiedz

Odpowiedz
Aby styl poprawnie funkcjonował musisz przejść do panelu admina->style i szablony i skopiować główny styl pogrubiony, dawno nie miałem dostępu do panelu więc nie pamietam jak to dokładnie wygląda
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Mam skopiowany główny styl forum, bo to właśnie jego mam modyfikować.
Interesuje mnie sposób w jaki miałbym sprawdzać jak wyglądają moje zmiany na żywo nie ingerując w forum bezpośrednio wgrywając tam za każdym razem pliki i instalując od nowa za każdym razem motyw.

Odpowiedz
Podmieniaj po prostu zmiany obrazków/plików na ftp.

Odpowiedz